Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2012

Hoger risico op psychose na traumatische jeugdervaringen

Wie op jonge leeftijd is verwaarloosd of seksueel misbruikt, loopt later een driemaal zo hoog risico op psychose als normaal. Dat blijkt uit een grootschalige studie door onderzoekers uit Maastricht, Liverpool, Manchester en Auckland (Nieuw-Zeeland). Die is onlangs gepubliceerd in Schizophrenia Bulletin.

Plan: Guesthouse afstoten

Voor eind mei zal de beslissing vallen of de universiteit doorgaat met het aanbieden en beheren van gemeubileerde kamers voor buitenlandse studenten. De Guesthouse-organisatie wordt misschien overgenomen door een externe partij.

Marketing prijs

Ko de Ruyter, hoogleraar marketing aan de School of Business and Economics, heeft de Christopher Lovelock Career Contributions Award ontvangen van de American Marketing Association. Deze onderscheiding, belangrijk op het gebied van marketing, zal De Ruyter in juni in ontvangst nemen tijdens een plechtigheid aan de universiteit van Maryland. De prij...

Rutte down

@luukmulder: "Ik ben geen leider, ik ben maar een soldaat." Vorige week werd op deze plek al de zaak Robert M. genoemd. Op hetzelfde moment ging ook de rechtszaak tegen Anders Breivik, de pleger van de dubbele aanslagen in Noorwegen in juli vorig jaar, van start. Het proces wordt intensief door de internationale pers gevolgd: tijdens de eerste dag...

“Karate heeft me meer rust gegeven”

“Karate heeft me meer rust gegeven”

Thijs Compeer (27) uit Vlissingen, promovendus bij farmacologie sinds 2009 en Nederlands kampioen karate op het onderdeel 1-op-1-gevecht (kumite), woont in Maastricht, vriendin: Elly

Amsterdam wil nieuw wetenschappelijk topinstituut

De gemeente Amsterdam wil een nieuw kennisinstituut dat zich op de technologische problemen van grote steden richt. Er is zo’n vijftig miljoen euro voor beschikbaar. Bedrijven en universiteiten mogen er voorstellen voor doen.

Kabinet wilde basisbeurs volledig afschaffen

Het bezuinigingsplan om de basisbeurs volledig af te schaffen is niet automatisch van tafel nu het Catshuisberaad is mislukt. Mogelijk wil het minderheidskabinet alsnog proberen het door het parlement te krijgen. 

Utrecht en Tilburg willen collegegeldvrij besturen niet betalen

Universiteiten draaien ervoor op als student-bestuurders een jaar geen collegegeld zouden betalen. Daar hebben we geen zin in, schreven twee universiteitsvoorzitters afgelopen weekend in de Volkskrant.

Geen boete voor hand in eigen boezem

Zwakke opleidingen die schoon schip willen maken, hoeven niet bang te zijn voor een navordering van het ministerie. Staatssecretaris Zijlstra eist geen geld terug voor onterecht uitgereikte diploma’s die een opleiding zelf opspoort.

DUO bedankt!

Studenten die hun bruiloft à vierduizend euro betaalden met een lening bij DUO en vier vrienden die ieder vierhonderd euro leenden voor een skivakantie. “DUO bedankt!”, schrijven ze.
Pagina 1 van 7Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  Volgende   Laatste