Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2021

Moordzaak moet over na rapport UM-rechtspsycholoog

Moordzaak moet over na rapport UM-rechtspsycholoog

Een deskundigenrapport van Melanie Sauerland, rechtspsycholoog en universitair docent aan de Universiteit Maastricht, heeft ertoe geleid dat de Hoge Raad twijfelt over de veroordeling van een man in de Pettense campingmoordzaak uit 1994. Het gerechtshof Den Haag moet de zaak opnieuw behandelen. 
Liveblog: de UM en de coronacrisis

Liveblog: de UM en de coronacrisis

MA 3 MEI - September: terug naar campus met mondkapje In september krijgen studenten weer onderwijs op de campus, en ze hoeven geen anderhalve meter afstand meer te houden. Maar de mondkapjes zijn er nog en er zitten hooguit 75 studenten in de collegezaal. Dat is het ‘basisscenario’ dat demissionair minister Van Engelshoven s...

Collegevoorzitter Martin Paul verlaat UM voortijdig

Collegevoorzitter Martin Paul verlaat UM voortijdig

MAASTRICHT. De voorzitter van het college van bestuur prof. Martin Paul verlaat na dertien jaar de Universiteit Maastricht. Hij wordt op 1 november rector aan de Ruhr Universität in Bochum, Noordrijn-Westfalen. Zijn derde termijn maakt hij niet vol: “Ik was niet van plan om weg te gaan, maar dit is een buitenkans.”

Weerstand tegen ‘barometer’ diversiteit groeit

NEDERLAND. Vijf universiteiten willen de culturele diversiteit onder hun medewerkers in kaart brengen, maar medezeggenschapsraden uiten forse kritiek op deze ‘barometer’. Vier universiteiten maken een pas op de plaats.  
Stellige nuance

Stellige nuance

Toen ik mijn huidige vrouw leerde kennen was de grote dreiging van milleniumbug net voorbij en Bart Spring in ’t Veld was als winnaar uit het eerste Big Brother huis gesprongen. Ongekend was het destijds; maandenlang kijken naar mensen die de hele dag door nauwlettend werden gevolgd door camera’s.  Mijn vrouw en haar zus leverde...

Examencommissievoorzitter rechten legt zijn taken neer

Examencommissievoorzitter rechten legt zijn taken neer

MAASTRICHT. Bij de rechtenfaculteit heeft de voorzitter van de examencommissie zijn taken neergelegd. Dit na ‘bemoeienis’ van het faculteitsbestuur met de toetsvorm van een eerstejaars blok. Decaan Jan Smits ontkent met klem dat er druk is uitgeoefend.

Hongaarse universiteiten verder in het nauw

HONGARIJE. De regering van Hongarije verstevigt haar greep op de universiteiten: nieuwe stichtingen gaan het bestuur overnemen. Het Hongaarse parlement heeft gisteren ingestemd met dat voorstel van de regering-Orbán.
“Cellen houden van rockmuziek”

“Cellen houden van rockmuziek”

Hoe kun je sterkere en tegelijk veerkrachtigere implantaten maken om botbreuken te herstellen? Dat gaat de Italiaanse wetenschapper Lorenzo Moroni, als hoogleraar verbonden aan het instituut Merln, onderzoeken met de Vici-beurs van anderhalf miljoen euro, die hij onlangs ontving van NWO.
10.000 euro voor Youtube-kanaal, lezingenreeks of digitaal platform

10.000 euro voor Youtube-kanaal, lezingenreeks of digitaal platform

Zeven Maastrichtse (teams van) wetenschappers hebben 10 duizend euro ontvangen vanwege hun verdiensten op het vlak van wetenschapscommunicatie. Het geld komt uit het zogeheten ‘Pilotfonds Wetenschapscommunicatie door wetenschappers: Gewaardeerd!’, opgezet door het ministerie van Onderwijs en uitgevoerd door de KNAW.
Meer mogelijkheden voor studenten om naar faculteit te komen

Meer mogelijkheden voor studenten om naar faculteit te komen

MAASTRICHT. Het besluit dat studenten vanaf deze week weer beperkt naar de campus mogen, valt aan de Universiteit Maastricht midden in periode 5. Overstappen van online naar hybride geeft voor studenten en staf te veel onrust, zeggen de faculteitsbestuurders. Vandaar dat het onderwijs online blijft. Wel probeert men van de faculteit (nog meer) een ...
Pagina 1 van 7Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  Volgende   Laatste