Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor mei 2012

Maastricht hoog op Times-ranglijst jonge universiteiten

De oude universiteiten zijn gewaarschuwd: de jonge rukken op. In de nieuwe top 100 van jonge universiteiten eindigt Maastricht op een fraaie negentiende plaats.

“Geef universiteit meer invloed op geld UMC”

Geef de universiteiten meer invloed op het geld van de UMC’s. En laat artsen meebetalen aan hun opleiding tot medisch specialist en kort die met één of twee jaar in, adviseren ambtenaren aan minister Schippers en staatssecretaris Zijlstra. 
Minder doden na rookverbod

Minder doden na rookverbod

In Zuid-Limburg zijn na 2004 minder mensen overleden aan acute hartstilstand. Dat komt vooral door het rookverbod op het werk. Het verbod om in cafés en restaurants te roken, uit 2008, heeft daarentegen niets uitgehaald. Dat blijkt uit onderzoek van het Maastrichtse instituut Caphri. “De invoering van het horecaverbod was natuurlijk een zootj...

SP eist garanties voor deeltijders

  Een extra uitloopjaar voor deeltijdstudenten of de garantie dat ze hun langstudeerboete altijd terugkrijgen van hun hogeschool of universiteit. Dat wilde SP-kamerlid Jasper van Dijk afgelopen woensdag afdwingen tijdens een debat.

Afschaffen ov-jaarkaart levert wel geld op

  Het afschaffen van de ov-jaarkaart voor langstudeerders levert de overheid geen geld op, stelt het Interstedelijk Studenten Overleg. Maar dat klopt niet.

PvdA: “Maak exacte studies gratis”

  De PvdA wil het collegegeld voor technische studies afschaffen. Dat zei financieel woordvoerder Ronald Plasterk zondag in het tv-programma Buitenhof. De partij hoopt dat het aantal bètastudenten op die manier zal verdubbelen.

Hoogleraren moeten promovendi beter begeleiden

  De begeleiding van promovendi kan beter, zei aanstaand KNAW-president Hans Clevers bij de lustrumviering van het Promovendi Netwerk Nederland. Universiteiten moeten daar meer hun best voor doen.

Rhetorica wint landelijke debattoernooi

De Maastrichtse debatvereniging Rhetorica heeft de Dutch Mace, een toernooi tussen de beste teams van universitaire debatverenigingen in Nederland, gewonnen. Afgelopen zaterdag in Utrecht hadden UM-studenten Hanneke Berman en Eduardo Villamor Martinez de beste argumenten tegen de finale-stelling ‘Je moet je leven willen geven voor volk en vad...

Protest tegen reorganisatie Vrije Universiteit

  Bij de Vrije Universiteit is gedemonstreerd tegen de aangekondigde ingrijpende reorganisatie. Ook de ondernemingsraad is tegen de plannen van het bestuur.

The Luminous Landscapes Project

Wat is de rol van het landschap in een film? Met die vraag hielden de masterstudenten Media Culture van het Luminous Landscapes Project zich de afgelopen maanden bezig. “In sommige films is het landschap belangrijk voor het verhaal”, zegt Jitka Staworowska. “De films van de Dardenne broers spelen zich bijvoorbeeld vaak af in arm i...

Pagina 1 van 12Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste