Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor juni 2009

Eerst je bachelor, dan je master

Tijdens je masteropleiding de laatste vakken van je bachelor afmaken, dat kan straks niet meer. ‘Eerst je bachelor, dan je master’, wordt de regel. Maar een enkele uitzondering moet kunnen, stelt minister Plasterk in zijn plannen voor de ‘harde knip’.

Groen licht voor bi-nationale master

De nieuwe master ‘Niederlande-Deutschland-Studien’ zal als tweejarige opleiding worden bekostigd door het ministerie. Dat is opmerkelijk voor een alfa-gammastudie.

Profs houden pleidooi voor onderwijs in Nederlandse taal

Veertien hoogleraren Nederlandse taalkunde hebben minister Plasterk in een brief opgeroepen de Nederlandse taal in de wetenschap te beschermen. “Wij zijn geen puristen maar realisten.”

Onderhandeling mensa dreigt vast te lopen

De onderhandelingen over de privatisering van Unicatering zijn nagenoeg vastgelopen. Het college van bestuur heeft aan de werknemersvertegenwoordigers in het Lokaal Overleg laten weten dat men de zaak wil voorleggen aan de landelijke geschillencommissie als er geen overeenstemming over het Sociaal Plan kan worden bereikt. Daar ziet het inderdaad ni...

300 procent groei

Als alle studenten die zich ingeschreven hebben voor een studie aan de faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen, daadwerkelijk komen opdagen, ontstaat er een probleem. Woorden van die strekking klonken vorige week tijdens de vergadering van de faculteitsraad. In het uiterste geval staan in augustus duizend eerstejaars European Studies op de ...

Bezwaar FHML ongegrond verklaard

Er komen geen nieuwe verkiezingen voor de universitaire raden. De raad van de faculteit Health, Medicine and Life sciences had gevraagd om de uitslag van de verkiezingen ongeldig te verklaren vanwege “onregelmatigheden”, maar is in het ongelijk gesteld door het college van bestuur.

Snelle goedkeuring Health-Foodmaster in Venlo

Er zit schot in de academische toekomst van Venlo. De UM-vestiging aldaar kan als alles goed gaat straks twee masteropleidingen aanbieden.

Nog geen UM-beleid rond Noortmanleerstoel

Robert Noortman, de overleden Maastrichtse kunsthandelaar en grondlegger van de wereldvermaarde kunstbeurs Tefaf, blijft de gemoederen bezighouden nu steeds meer berichten opduiken over een op zijn minst smoezelig verleden. Ook de Universiteit Maastricht heeft daarmee te maken: er is een Robert Noortmanleerstoel bij het Centre for Entrepreneurship,...

Raad van toezicht: financiën oké, behalve bij Governance

De economische crisis is in de eerste helft van dit jaar grotendeels aan de Universiteit Maastricht voorbij gegaan. Dat schrijft de raad van toezicht in een ‘korte update financiële positie UM’ die nu bij de universiteitsraad ligt. De toezichthouders zijn gematigd optimistisch over de nabije toekomst.

Hersenvocht toont voortekenen van Alzheimer

Bij mensen met (subjectieve) geheugenklachten zijn aanwijzingen voor de ziekte van Alzheimer te vinden in het hersenvocht. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de Descripa-studie, een grootschalig Europees onderzoeksproject onder leiding van de Universiteit Maastricht. De bevindingen worden gepubliceerd in het julinummer van The Lancet Neurology...

Pagina 1 van 13Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste