Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor juni 2010

Geen extra geld, toch meer MUSL-personeel

Een voorstel van de centrale informatiemanager (CIO) René Kocken om na het debacle met het elektronische studentenvolgsysteem MUSL de ‘nullijn’ te verlaten en meer deskundig personeel aan te stellen bij de diensten, vooral het studentenservicecentrum, is afgewezen. Er komen nu interne verschuivingen.

Uitbraak bof onder Maastrichtse studenten

In verschillende Nederlandse studentensteden zijn de afgelopen maanden onder studenten tientallen gevallen van bof geconstateerd. Ook in Maastricht is er een toename. De GGD Zuid-Limburg heeft acht meldingen gekregen. Het echte aantal zal hoger liggen, want niet ieder meldt zich.
Vakantieplannen

Vakantieplannen

Ype Driessen

Corpslid mag niet schoppen

Een voormalig lid van het Amsterdamse studentencorps moet een schadevergoeding betalen aan een medestudent die hij in zijn gezicht heeft geschopt. Dat heeft de rechter in kort geding bepaald.

Studenten betalen meer voor zorg

Jongeren tussen 18 en 21 jaar gaan meer betalen voor de tandarts en vrouwen ouder dan 21 krijgen de anticonceptiepil niet langer vergoed. Als de Tweede Kamer daar voor de zomer mee instemt, gaan de maatregelen vanaf 2011 in. Demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid maakte dat gisteren bekend. De overheid moet de komende jaren flink bezui...

Nederlander vindt wetenschap interessant

Nederlanders hebben meer belangstelling voor wetenschap dan andere Europeanen. Ook voelen ze zich beter geïnformeerd, blijkt uit onderzoek van de Europese Unie.

Veel Nederlandse ‘Erasmus-stagiairs’

Nederlandse studenten gaan veel vaker de grens over met een Erasmus-beurs, nu ze die ook voor een internationale stage kunnen krijgen. De populairste bestemmingen zijn Spanje en Groot-Brittannië.

Groningers zijn studenten zat

Bewoners van enkele Groningse wijken hebben de gemeente gevraagd om een studentenstop in te stellen. Maar het stadsbestuur ziet dat niet zitten.

Harvard-student mag blijven

Harvard-student Eric Balderas hoeft voorlopig niet terug naar Mexico. Hij is illegaal in de Verenigde Staten, maar de autoriteiten maken een uitzondering en geven hem een tijdelijke verblijfstatus.

Protest tegen Engels op Leidse bul

Het protest neemt toe tegen de vervanging van het Latijn door het Engels op de diploma’s van de Universiteit Leiden. Een petitie werd al 3733 keer ondertekend. Want elitair of niet, het Latijn hoort bij de universiteit, vinden de ondertekenaars.
Pagina 1 van 10Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste