Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor juni 2018

#Metoo: Bestuurslid Leidse studentenvereniging op non-actief

NEDERLAND. Een bestuurslid van de Leidse studentenvereniging Quintus is tijdelijk op non-actief gezet om seksueel wangedrag in zeker drie gevallen. De vereniging stelt een onafhankelijk onderzoek in, schrijft het bestuur in een persbericht.

Bekostiging buitenlandse studenten gaat op de schop

NEDERLAND. Het is niet de bedoeling dat universiteiten en hogescholen buitenlandse studenten alleen maar gebruiken om hun financiën op peil te houden, zegt minister Van Engelshoven. Ze gaat de financiering van het hoger onderwijs daarop aanpassen.

Wie krijgt steun van onderwijsinstelling en wie niet?

NEDERLAND. Familieomstandigheden, ziekte, bestuursjaar… Universiteiten en hogescholen geven te weinig inzicht in hun steun aan studenten in bijzondere omstandigheden, stelt de Landelijke Studentenvakbond.
Object of love in Sittard

Object of love in Sittard

In naar ik meen Las Vegas is vorige week een man getrouwd met zijn smart phone. Met alle toeters en bellen die er daar bij horen. De krant waarin het bericht stond, is alweer met het oude papier verdwenen. Een precies verslag kan ik daarom niet bieden. Dat hoeft ook niet. Vorige week namen N. en ik al kennis van het huwelijk van een vrouw met een d...

Meer dan 120 optredens in twee dagen

Meer dan 120 optredens in twee dagen

MAASTRICHT. Het kleinste café van de wereld met slechts één barkruk in de tuin van de kennistechnologen (ingang Minderbroedersberg), levensgrote stolpen waar je de stilte kunt ervaren op de binnenplaats van de Zwingelput, a capella zang in de tuin van galerie Röell, een clown die serieus over het circusvak praat en Maastrichtse wetenschappers ...
Ophef over ‘onfris affiche’

Ophef over ‘onfris affiche’

NEDERLAND. “Kom in verzet tegen je docenten!”, luidt de tekst op een affiche waarmee Forum voor Democratie een spreekbeurt van de Leidse hoogleraar Paul Cliteur “over linkse docenten” aankondigt. Op de achtergrond staat een demonstrant die met stenen gooit.

VVD: onderwijskwaliteit moet meetbaar omhoog

NEDERLAND. De Tweede Kamer is blij dat minister Van Engelshoven een akkoord heeft bereikt met universiteiten, hogescholen en studenten om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Alleen: hoe komen we te weten of het beter gaat?

Buitenlandse studenten voelen zich eenzaam

NEDERLAND.Veel buitenlandse studenten voelen zich eenzaam of zelfs depressief, waarschuwen studentenorganisaties ISO en LSVb en het Erasmus Student Network Nederland. Ook is de huisvesting voor hen een groot probleem.

UM wil meer Nederlandse studenten

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht (UM) gaat haar inspanningen vergroten om meer Nederlandse – liever nog Limburgse – studenten aan te trekken. Dat zei collegevoorzitter Martin Paul afgelopen week in de universiteitsraad.

Nieuwe aanpak verdeling bestuursbeurzen

MAASTRICHT. De dertig ‘bestuursmaanden’ voor Tragos die het college van bestuur aan het begin van het jaar introk omdat de vereniging zich niet aan de ontgroeningsgedragscode hield, blijven in de algemene reserve van het Profileringsfonds.
Pagina 1 van 8Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  Volgende   Laatste