Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vici-beurs voor neurowetenschapper Sack

Vici-beurs voor neurowetenschapper Sack

MAASTRICHT. Alexander Sack, hoogleraar Functional Brain Stimulation and Neurocognitive Psychology, heeft een Vici-beurs van 1,5 miljoen euro gekregen voor zijn onderzoek naar hersenstimulatie. Sack focust zich op hersenstimulatietechnieken om geheugen- en aandachtsproblemen na een beroerte of depressie te behandelen.

Dit jaar deden 215 wetenschappers een gooi naar de beurzen van onderzoeksfinancier NWO, 32 kregen er uiteindelijk een. Vrouwen waren iets succesvoller dan mannen: 17 procent boekte succes, tegen 14 procent van de mannen. Met het geld mogen de 32 laureaten de komende vijf jaar een eigen onderzoeksgroep opbouwen. Leiden sleept de meeste beurzen in de wacht. Het zijn er vijf, plus twee voor het universitaire ziekenhuis LUMC. Utrecht krijgt er vier, plus één voor het UMCU.

De beurzen horen bij een stelsel van NWO-subsidies voor wetenschappelijk talent: de Vernieuwingsimpuls. Eerst komen de Veni-beurzen voor recent gepromoveerde wetenschappers, dan de Vidi-beurzen en uiteindelijk, voor een select gezelschap, de Vici-beurzen.

HOP/CF

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)