Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Nostalgie

Nostalgie

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Vóór dispuutsavonden op woensdag, vóór tentamens en ECTS. Voordat bonusaanbiedingen bij de Albert Heijn een dominante rol in mijn winkelmandje kregen en jaren voor de drieëntwintig lentes die nu op de teller staan. Lang voor dat alles, werd ik rond deze tijd van het jaar wakker in het huis van mijn ouders, waar ik iedere ochtend wakker gefloten werd door de vogels die weer terug waren gekeerd van hun trek.

Nu mijn toekomst steeds dichterbij lijkt te komen, ben ik soms weleens bang dat ik bepaalde gebeurtenissen uit mijn leven langzaamaan aan het vergeten ben. De bovengenoemde dispuutsavonden zullen daar ongetwijfeld debet aan zijn, maar laat ik het gooien op ‘time flies when you’re having fun’. Als je dan nog eens een flinke dosis ‘fun’ meemaakt, is het misschien niet eens zo gek dat er af en toe wat dingen in de vergetelheid raken.

Op een blauwe maandag in Australië besloot ik onder het motto ‘lest we forget’ een vergeefse poging te doen om een soort memoires te schrijven. Onder het gezang van wat meer exotische vogels, kwam toch in een mum van tijd het oude vertrouwde gevoel van de ochtenden in mijn ouderlijk huis terug. Onder het ‘genot’ van het goedkoopste alcoholische goedje dat er in de supermarkt te krijgen was, pakte ik pen en papier en begon te schrijven. Ik reproduceerde verhalen over basketbal, uitgaan, scharrels en proefwerken die ik door anderen liet maken in ruil voor een pak Merci. Over de struggles van mijn eeuwigdurende folderwijk, enerverende potjes FIFA tegen vrienden en mijn broers, sparen voor de grote reis Down Under en al het lief en beetje leed dat de revue had gepasseerd terwijl het aantal lentes toenam. Na tien bladzijden hield ik het echter voor gezien.

Nu ik deze week aan mijn bachelorscriptie begonnen ben, begin ik helaas ook aan de pagina’s van het laatste hoofdstuk in mijn studententijd. Hoewel er nog zo’n twee à drie maanden op de teller staan, zullen de dagen ongetwijfeld voorbijvliegen. Misschien dat ik toch weer eens pen, papier en het goedkoopste alcoholische goedje uit de supermarkt erbij pak en begin te pennen over het verleden. Mijn leven lijkt voorbij te vliegen, maar ja, when you’re having fun is dat alleen maar iets om tevreden over te zijn.

Romeijn Sadée

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)