Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Kobe

Kobe

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Op de ochtend van donderdag 14 april kwam er een einde aan een jarenlang sprookje. Gehuld in mijn Los Angeles Lakers shirt, zette ik vorige week met een slaperig hoofd mijn televisie aan om Kobe Bryant voor de allerlaatste keer op het basketbalveld te bewonderen.

De inmiddels 37-jarige legende kondigde in de loop van dit seizoen aan dat het zijn laatste strijd zou worden op de velden van de NBA, waardoor de resterende partijtjes volledig in het teken stonden van zijn afscheid.

Tijdens mijn tienerjaren is er een vonk overgesprongen en de vlam is nooit meer uitgegaan. Mijn bewondering voor Kobe Bryant spitst zich niet toe op zijn faam en rijkdom. Ik benijd hem om zijn streven om zichzelf voortdurend te verbeteren en zijn bikkelharde discipline .

Ik heb me vanaf moment één laten inspireren door zijn ongekende toewijding en drive naar zelfontplooiing, die ik zowel in de sport als in mijn leven daarbuiten toe ben gaan passen. In Bryants twintigjarige NBA-carrière heeft hij ook enkele malen flink in het zand moeten bijten, maar wist hij zich altijd weer terug te vechten. Kobe liep nooit weg voor een confrontatie. Het maakte zijn loopbaan een aaneensluiting van oogverblindende scores, schitterende acties, gewonnen en verloren finales, mijlpalen en records. 

Aan dat mooie verhaal kwam vorige week donderdag een eind. De levende legende die Kobe Bryant heet, strikte voor de laatste keer z’n schoenen voor zijn grande finale. Ik had er ontzettend veel voor over gehad om in het stadion te zitten. Toen bleek dat de ticketprijzen rond de 800 dollar lagen, liet mijn portemonnee me in de steek. Toch was ik erbij, zoals zo vaak, in de vroege morgen tv kijkend. Het verhaal zou geen sprookje zijn als het niet goed zou aflopen. Onder de ogen van vele Hollywood-sterren schreef Bryant het slechtste eind wat een regisseur kan bedenken en noteerde in zijn eentje maar liefst zestig punten op het scoreboord. Het toont aan dat de beste man tot uitzonderlijke dingen in staat is en laat zowel het kleine jongetje als de volwassen man in mij geloven in de kracht van doorzetten en het nastreven van je doelen. Bedankt.

Romeijn Sadée

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)