Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Afzwemmen

Afzwemmen

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

“Het is net als afzwemmen”, zei mijn scriptiebegeleider. “We moeten zien dat je de dingen die je tijdens je bachelor geleerd hebt, kunt implementeren in je thesis and that’s it.” Het klonk allemaal heel eenvoudig, maar de beste man wist natuurlijk niet dat ik destijds al veel moeite had met het behalen van mijn zwemdiploma’s. Daarom was de vergelijking des te schrijnender. Zoals ik als dreumes keer op keer met tegenzin naar het zwembad vertrok, zo begin ik tegenwoordig vaak met tegenzin aan het onderzoek voor mijn scriptie. Het feit dat er inmiddels al twee thesis proposals zijn afgekeurd, is een soort hedendaagse variant van de keer dat ik een halfuur lang opgesloten zat in het wc-hokje van het zwembad en op allerlei manieren de deur probeerde open te krijgen. De liters aan tranen die er destijds mee gemoeid waren hadden met gemak het kikkerbadje gevuld. Aan die situatie moest ik denken toen mijn begeleider zei dat mijn scriptie niets meer was dan het opgaan voor je zwemdiploma.

Zure appels, naarmate het academische jaar vordert hebben we er allemaal mee te maken. De laatste loodjes wegen het zwaarst en hoewel het weer steeds beter wordt, staan mijn dagen in het teken van UB-uren en Word-documenten. Hoewel ik er vele uren aan besteed, loop ik iedere keer weer tegen een muur en weet ik de kern van mijn scriptie niet goed te formuleren. Met als gevolg dat de rode pen mijn beoordelingsformulier domineert. Als klap op de vuurpijl kreeg ik ook nog eens te horen dat ik mijn vak van de vorige periode niet heb gehaald, waardoor de academische malaise compleet is. Afzwemmen was nog nooit zo ingewikkeld als nu.

Toch kan ik moed putten uit het feit dat het kleine menneke van hierboven, na enkele maanden onder het bewind van badmeester Job uiteindelijk wel zijn A, B en C-diploma mee naar huis nam. Nu sta ik wederom met mijn rug tegen de muur en heb ik een maand de tijd om zowel mijn scriptie als mijn herkansing succesvol af te ronden. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Romeijn Sadée

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)