Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Held

Held

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Aangezien Nederland ontbreekt op het EK interesseerde het mij lange tijd geen drol welk land zich tot Europees kampioen zou kronen. Hoewel enkele vrienden van mij een paspoort hebben dat wèl vertegenwoordigd is op de Franse voetbalvelden, merkte ik dat ik niet echt warm werd van de gedachte om Italië, België of Spanje te gaan supporteren. Maar nu de partijtjes in Frankrijk begonnen zijn, trekken de wedstrijden steeds meer mijn aandacht. Het is zelfs zover gekomen, dat ik heb besloten te gaan juichen voor een van de deelnemende landen, of moet ik zeggen: coaches.

Frappante beelden van de Duitse bondscoach gingen viral op internet. Joachim Löw stopt zijn rechterhand beneden bij zijn tas, om vervolgens te ruiken wat voor aroma er rondom zijn geslachtdeel hangt. De beste man herhaalt niet veel later deze curieuze handeling enigszins, wanneer hij diezelfde hand tussen zijn kadetjes stopt voor een geur-update van zijn achterwerk. Opmerkelijke handelingen van Löw, die klaarblijkelijk al enige tijd bekend stond als fervent neuspulker en nagelbijter. Je hoeft niet veel van voetbal te begrijpen, om te weten dat er rondom zo’n speelveld tientallen camera’s staan die iedere poep of scheet vastleggen. Löw had dikke schijt. Zonder gêne stak hij een symbolische middelvinger op naar alle mensen die alles maar willen registreren met hun camera.

Tenminste, dat heb ik er nu van gemaakt. Löw is een held, een man die zonder dat hij het in de gaten heeft de spot drijft met al die filmende tieners, studenten en volwassenen die allerlei nutteloze beelden vast blijven leggen in het dagelijks leven. Iedereen weet dat camera’s vandaag de dag all over the place zijn en dat bij iedere verkeerde beweging er een iPhone in je gezicht zit.

Het gaat ten koste van de spontaniteit van het leven, denk ik weleens. Voor velen stond Löw ontzettend voor aap, en jan en alleman maakt nu dankbaar gebruik van dit lachwekkende materiaal. Löw is het lulletje van het internet, maar het maakt de beste man niets uit. Hij wilde slechts weten hoe het daar beneden rook.

 

Romeijn Sadée

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

2016-06-23: Je moeder
LOL

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)