Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Televisie

Televisie

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Ik heb geen televisie thuis. Het apparaat zelf wel, de aansluiting alleen niet. Meestal doe ik alsof ik dat helemaal niet erg vind. Bij de mensen om mij heen schets ik meestal een beeld dat ik elke avond met een glas rode wijn bij kaarslicht een literair meesterwerk verslind, maar eigenlijk ben ik gewoon te lui om de aansluiting te regelen. Stiekem kijk ik wel tv namelijk, voornamelijk uitzending gemist op mijn laptop. Je zou denken dat ik dan voor kwaliteitsprogramma’s zou gaan, maar nee. ‘De Rijdende Rechter’ is favoriet en elke week zit ik met spanning te wachten wanneer de volgende burenruzie wordt uitgezonden.

Nu wil het geval dat ik afgelopen weekend voor het eerst in tijden HE-LE-MAAL niets te doen had. Dus lag ik het hele weekend in bed met uitzendinggemist.nl. ‘De Rijdende Rechter’ en ‘Ik Vertrek’ had ik al vrij snel bekeken en in een vlaag van verstandsverbijstering begon ik aan een willekeurige aflevering Pauw en Witteman. Tot mijn verbazing zat een studiegenootje van mij uit Zuid-Korea, Wijbe Abma, bij Jeroen en Paul aan tafel.

Waarom?  Wijbe is in zijn eentje over land van Zuid-Korea naar Nederland gereisd, kwam in Turkije bij de Syrische grens terecht en wilde iets doen aan de situatie van de bevolking aldaar. Hij had wat geld gespaard met een baantje bij de post en besloot hiervan dekens te kopen. Omdat hij de plaatselijke autoriteiten niet vertrouwde besloot hij vervolgens zelf naar Aleppo te gaan om ze uit te delen. Inmiddels heeft hij 40.000 euro opgehaald en brengt nog steeds persoonlijk hulp naar de getroffen gebieden.

Ik moet toegeven dat ik niet zo’n goede-doelen-mens ben en nauwelijks stil sta bij situaties die vooral op luie weekenden te ver van mijn bed staan. Een mening over alles heb ik wel. Wijbe geeft in ieder geval stof tot nadenken. De daad bij het woord voegen was de uitdrukking die bij mij opkwam en dus besloot ik dat ook te doen – op geheel eigen manier. Ik stak wat kaarsen aan, schonk mezelf een wijntje in en heb ‘Misdaad en Straf’ weer eens uit de kast gepakt. 

AMoraal

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)