Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Halal en vega komen eraan

Halal en vega komen eraan

Photographer:Fotograaf: pexels.com

MAASTRICHT. Klagen helpt. Die conclusie trekt student Thomas Vaessen, die als lid van de universiteitsraad in december een mini-enquête hield onder studenten en wat medewerkers over het aanbod in de mensa’s en de andere catering-‘concepten’ van huiscateraar Albron. Opvallende wensen toen: meer variatie, meer halal, meer vega. En Albron heeft geluisterd, zegt hun nieuwe operationeel manager voor de UM, René Kersten. Ze hebben inmiddels al één keer per week een halal dagmenu, iets wat nu ”binnen een maand” wordt uitgebreid naar een dagelijks aanbod. Voor veganistische maaltijden geldt hetzelfde; vegetarisch voedsel is sowieso al te krijgen. Wat halal betreft kijkt Albron nog wel even naar de daadwerkelijke vraag; in Randwijck zijn nogal wat moslim-studenten, maar hoe zit het in de binnenstad? Als daar weinig moslims zijn is een aanbod van één keer per week misschien voldoende, zegt Kersten.

Het onderwerp kwam onder andere aan bod tijdens een gesprek met een studentenpanel begin maart. Kersten wil voortaan elk kwartaal zo’n bijeenkomst. En wat hem betreft komt er ook een medewerkerspanel.

Albron blijkt evenmin doof voor de eeuwige klacht over te hoge prijzen. Kersten: “We zijn natuurlijk een commercieel bedrijf, maar we willen wel iets doen. Dat worden ‘combideals’: je koopt iets en ook nog iets anders. Een maaltijd met een toetje, een stuk appelgebak met een latte macchiato. Dan krijg je dus korting.”

De cateraar zal ook meer de boer op gaan in de publiciteit. Kersten: “We doen wel veel, maar we communiceren slecht. Dat moet anders.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)