Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“AZM stelde onverwachte eis”

“AZM stelde onverwachte eis”

Photographer:Fotograaf: Archief AZM

Reconstructie van mislukte MUMC-vorming

MAASTRICHT. De onderhandelingen rond de vorming van het Maastrichtse Universitair Medisch Centrum (MUMC+) zijn vastgelopen op de eis van het academisch ziekenhuis dat men twee eigen bestuurders in een bestuurlijke dubbelrol wilde. Dat zei de voorzitter van de raad van toezicht van de UM, Ad Veenhof, tijdens een informatiebijeenkomst voor de medewerkers van de FHML. Vorig jaar was al afgesproken dat de bestuursvoorzitter van het AZM/MUMC, Guy Peeters, tevens lid zou worden van het universitaire college van bestuur, dat tot vier leden zou worden uitgebreid. Namens de UM zouden de collegevoorzitter en de rector daarin zitting nemen, namens het AZM/MUMC Peeters en een financiële topman, de CFO. Volgens Veenhof was er bijna een akkoord toen de raad van toezicht van het AZM eind vorig jaar een nieuwe eis op tafel legde: hun eigen CFO moest dezelfde persoon zijn als de CFO in het bestuurscollege. Dat zou efficiënter en transparanter zijn.

Dit betekende dat het overkoepelende college van bestuur twee personen zou herbergen die tevens een leidende rol spelen in een van de “bedrijfsonderdelen”, zegt Veenhof. In de praktijk zouden die twee zichzelf moeten controleren, hun eigen voorstellen moeten beoordelen, legt hij uit. “Daar hebben wij principieel bezwaar tegen. Een bestuurscollege moet op enige afstand opereren van de bedrijfsonderdelen.”

Toen ook een compromisvoorstel het niet haalde hebben de beide raden van toezicht, van UM en AZM, besloten de onderhandelingen te staken.

Van de zijde van het ziekenhuis is alleen in zeer algemene bewoordingen gereageerd op deze voorstelling van zaken. 

Lees hier het uitgebreide verhaal

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)