Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Engelse jongens afgeschrikt door hoog collegegeld

Engelse jongens afgeschrikt door hoog collegegeld

Photographer:Fotograaf: archief

ENGELAND. Het verhoogde collegegeld in Engeland blijkt voor jongens een groter obstakel te zijn dan voor meisjes. Daardoor groeit de oververtegenwoordiging van meisjes op Engelse universiteiten.

In 2012 zijn ruim 20 procent meer meisjes dan jongens begonnen aan een universitaire opleiding, meldt Times Higher Education. Het verschil tussen het aantal meisjes en jongens op universiteiten groeit al jaren, maar nu sneller dan ooit.

Het collegegeld is in 2012 verhoogd naar maximaal 10.400 euro. Dit heeft geleid tot een afname van 5,5 procent van het aantal aanmeldingen op universiteiten. Onder jongens is de daling nog groter, namelijk 7,5 procent ten opzichte van 2011. Waarom de verhoging meer effect heeft op jongens is vooralsnog onduidelijk.

Met name voor jongens uit armere gezinnen blijken de extra kosten een reden om van een universitaire studie af te zien. De deelname van meisjes uit die gezinnen nam juist toe. Minister van Onderwijs  David Willetts maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. Mogelijk zullen deze jongens in de toekomst als speciale doelgroep benaderd worden, zoals nu al gebeurt bij etnische minderheden.

HOP, Tessa van Houtrijve

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)