Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Nieuwe studentenpartij bij SBE

Nieuwe studentenpartij bij SBE

Photographer:Fotograaf: UM

MAASTRICHT. Voor de universitaire verkiezingen - van 15 tot 18 mei - zijn meer lijsten ingediend dan ooit: 44. Dat betekent dat er voor medewerkers en studenten aardig wat te kiezen valt. Er is zowaar een nieuwe studentenpartij aan de School of Business and Economics opgericht: WE R SBE. De partij ijvert voor een betere voorbereiding op de arbeidsmarkt, voor een sterker communitygevoel, en voor meer communicatie en samenwerking tussen faculteiten. Dat laatste vooral door de fractie in de universiteitsraad: WE R UM.

Studievereniging Ouranos maakt na een paar jaar afwezigheid een comeback, zowel in de faculteitsraad en U-raad. Ouranos wil een nieuwe vorm van studentvertegenwoordiging  introduceren, waarbij studentenverenigingen meer invloed krijgen op het beleid.

Wat betreft het wetenschappelijk personeel valt SBE op door het aantal lijsten: vijf. Sommige medewerkers maar ook de nieuwe studentenpartij verwijzen naar de strategische vernieuwing waar de School nu middenin zit. Dat geldt ook voor WE R SBE dat het studentengeluid in alle veranderingen zeker wil stellen.

Ook bij Fasos zijn vier WP-lijsten ingediend, waaronder de Constructivists. Een woordgrapje, zegt Govert Valkenburg, onderzoeker bij de vakgroep Technology and Society Studies. “Het constructivisme verwijst naar een manier van wetenschappelijk denken. Tegelijk willen we op de faculteit graag constructief meedenken. Wie zoveel mogelijk spaken in de wielen van het bestuur wil steken is bij ons aan het verkeerde adres.”

De U-raad kent dit jaar vier WP-lijsten, waarvan drie ingediend door enkelingen. Alleen rechtendocent Augustin Parise, van de lijst Global Inclusion, heeft zijn ideeën toegelicht. Parise, zelf geboren in Argentinië, wil een ‘globaal perspectief’ bieden aan de U-raad. Wat dat precies betekent, moet nog blijken.

Bij het ondersteunend personeel valt zoals gewoonlijk weinig te kiezen. In de meeste faculteitsraden is het aantal kandidaten gelijk aan het aantal lijsten, alleen bij de faculteit humanities and sciences zijn twee lijsten ingediend. Er zijn dit jaar geen verkiezingen voor de dienstraden.

De uitslag wordt volgende week vrijdag om 16.00 uur bekend gemaakt in het Kruithuis.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)