Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Lokstudent vangt boeven

NEDERLAND. In Tilburg heeft de politie een ‘lokstudent’ ingezet in de strijd tegen straatrovers. Twee vijftienjarige jongens zijn opgepakt.

De politie liet een jonge politieagent in burger door Tilburg fietsen met een populaire koptelefoon van het merk Beats By Dr. Dre op zijn hoofd. Hij moest de straatrovers lokken. Dat lukte. Een passerende fietser trok de koptelefoon van zijn hoofd. Volgens de politie kosten de koptelefoons tussen de tweehonderd en 450 euro en zijn ze een geliefde buit voor straatrovers.

Later op de avond werden twee jongens aangehouden. Ze hadden de koptelefoon in hun bezit. De politie kan nog niet zeggen of de verdachten ook bij andere berovingen betrokken zijn. Er zouden nog meer arrestaties kunnen volgen.

Districtschef Peter Verschuur van de Tilburgse politie is blij met dit succes en gaat vaker lokstudenten inzetten. “Ik hoop dat jongeren het wel uit hun hoofd laten om straatroven te plegen. Hun slachtoffer zou namelijk zomaar een politieagent in burger kunnen zijn.”

HOP, Bas Belleman

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)