Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Kamer beperkt proef met bindend studieadvies

NEDERLAND. Universiteiten en hogescholen mogen van de Tweede Kamer experimenteren met het wegsturen van trage tweedejaars studenten, zolang ze niet te hard van stapel lopen. Hooguit één op de tien studenten mag ermee te maken krijgen.

Vanaf september 2014 mogen onderwijsinstellingen experimenteren met een bindend studieadvies (bsa) in het tweede studiejaar. Wie te weinig studiepunten haalt, moet de opleiding alsnog staken.

Maar de Tweede Kamer wil het experiment klein houden. De leden steunden afgelopen dinsdag een motie van PvdA-Kamerlid Mohammed Mohandis. Hij vroeg de regering om ervoor te zorgen dat maximaal 10 procent van de studenten ermee te maken krijgt.

Enkele oppositiepartijen laakten het experiment. “Het steekt ons als een graat in de keel”, zei D66’er Paul van Meenen in het debat. Samen met Jasper van Dijk (SP) verzocht hij de regering af te zien van het experiment, maar die motie haalde het niet.

De Landelijke Kamer van Verenigingen heeft gemengde gevoelens. “We zijn blij dat het experiment wordt ingeperkt”, zegt praeses Jan van ’t Westende, “maar het zal nog steeds een rem zijn op de ontwikkeling van studenten die ermee te maken krijgen. Die zullen minder snel een bestuursfunctie vervullen of in de universiteitsraad gaan zitten.”

HOP, Bas Belleman

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)