Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Dope weer grootste studentenpartij

Dope weer grootste studentenpartij

MAASTRICHT.Met in totaal 23 zetels - verdeeld over diverse raden - is Dope opnieuw de grootste studentenpartij in Maastricht, Novum komt met veertien zetels op een tweede plaats. De nieuwe partij WE R SBE haalt twee zetels in de raad van de School of Business and Economics, maar blijft met lege handen in de universiteitsraad. Daar worden de zetels verdeeld tussen Dope (zes) en Novum (3).

De opkomst onder studenten tijdens de jongste universitaire verkiezingen schommelde tussen de 23 (voor de universiteitsraad) en 35 procent (Faculteit Arts and Social Sciences). Het verschil met vorig jaar is niet groot. In Tilburg en Delft was de animo met zo’n 45 procent een stuk groter. Maar in Amsterdam toog slechts 20 procent naar de stembus. Hekkensluiter is de Erasmus Universiteit in Rotterdam met een opkomst van 10,3 procent.

Voor het eerst sinds tijden zijn vier zetels (van de vijf) voor het wetenschappelijk personeel (WP) van de rechtenfaculteit weer bezet. De afgelopen tien jaar, sinds de hoogleraren Hartlief en Verhey in het voorjaar van 2006 opstapten uit onvrede met de koers van het bestuur, bleven ze vaak leeg. Dat de belangstelling zo laag was, had – zo klonk het destijds in Observant– te maken met onderwijsverplichtingen, onderzoeksprojecten, het afronden van proefschriften en aflopende contracten.

Het aantal kandidaten voor de meeste OBP-plaatsen (ondersteunend personeel) liep niet over: op vijf plaatsen (rechten, Fasos, psychologie en neurowetenschap, Humanities and Sciences, SBE) was hun aantal gelijk aan het aantal zetels.

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)