Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

I <3 U

I <3 U

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Ik weet nog goed hoe mijn broer en ik met een kookwekker achter de computer zaten. We mochten elk een half uurtje per dag op internet, want er werd per minuut betaald voor de verbinding. Toen kon ik me niet eens voorstellen dat ik tien jaar later internet gewoon in mijn broekzak zou meenemen.

Ik wil wel toegeven dat ik er behoorlijk afhankelijk van ben. Niet alleen door het internetbankieren en mijn e-mail account, maar zeker zo veel door het begluren van anderen op sociale media als Facebook, Twitter, etc. Wat mij betreft de beste activiteit tijdens een verloren uurtje. Zo’n uurtje had ik vorige week en zo kwam ik erachter dat iemand die ik ken een relatie heeft. Erg lief en blijkbaar is het nogal heftig: hartjes over en weer en plaatjes met eenhoorns waar ze elkaar in getagged hebben.  Er zit alleen één spreekwoordelijk addertje onder het gras, hij heeft haar alleen op Facebook gezien. Ze woont namelijk in Chicago. Volgende week vliegt hij naar haar toe, om te vieren dat ze twee maanden bij elkaar zijn.

Ik geloof best in internetdaten, maar toch heb ik hier wat moeite mee. Moet ik meer vertrouwen hebben in de medemens, of is hij echt een beetje naïef? “Het gaat om de inhoud, niet om de verpakking”,  zegt mijn moeder altijd. Maar zijn lange e-mails en Skypegesprekken voldoende? Waar is het oogcontact, de warmte van de Feesfebrik en de geur van verschaald bier? Ik zou deze aspecten in een beginnende romance heel erg missen. In zijn natuurlijke habitat leer je iemand toch het beste kennen, daar ben ik van overtuigd.

Maar dit keer zal ik er positief in staan. Ik wens de jongen dan ook veel plezier in de VS! Het Amerikaanse meisje is vast geen oude man van 55. Natuurlijk gebruikt ze geen harddrugs, stinkt ze niet naar zweet, heeft ze geen huis vol katten, bewaart ze onder haar kussen geen mes, heeft ze geen satanistische leuzen op haar muren geschilderd en heeft ze geen kelder met een kooi en kettingen. Dit zou weleens het begin van iets heel erg moois kunnen zijn.

 

AMoraal

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)