Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

150 UM'ers op e-bike naar werk

150 UM'ers op e-bike naar werk

Photographer:Fotograaf: archief

MAASTRICHT. Zonder te zweten op je werk aankomen, tien tot twintig minuten sneller thuis, de heuvel naar Cadier en Keer als een makkie ervaren. Zo’n 150 medewerkers van de Universiteit Maastricht die binnen een straal van 20 kilometer van Maastricht wonen, zijn de afgelopen tijd een week op een geleende elektrische fiets naar het werk gereden. De een ruilde zijn oude karretje tijdelijk in, de ander liet de auto thuis. Dit alles in het kader van Maastricht Bereikbaar die samen met de UM probeert om zoveel mogelijk mensen uit de auto en op de fiets te krijgen. Voor hun eigen gezondheid, maar natuurlijk ook om de drukte tijdens de spits zo veel mogelijk te beperken.

Afgelopen woensdag leverde de laatste groep de e-bike weer in. De eerste ervaringen zijn overwegend positief, maar of alle  deelnemers nu ook daadwerkelijk de veel duurdere e-bike aan gaan schaffen – dat kan ook via de vernieuwde en e-bike-gunstige UM-fietsregeling - , is afwachten. Sommigen hebben er al een besteld. Maar een fietser uit Gronsveld houdt voorlopig de gewone fiets in ere, hoe prettig de e-bike ook was. “Je spant je op de gewone fiets toch meer in.”

 Er waren ook wat bedenkingen: de begrenzing van de snelheid (rond de 25 kilometer per uur) vond niet iedereen prettig, en trappen zonder ondersteuning bleek zwaarder dan op de gewone fiets.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)