Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Leren van andermans ervaringen

Afgelopen maandag heeft de UM een learning portal geopend voor medewerkers. Dat is een website waar de staf informatie vindt en ervaringen deelt over vaardigheden, cursussen en zelftesten. Op dinsdagavond hadden al 601 mensen ingelogd, zegt projectleider Frans Willems.

 

“Als je mensen vraagt waar ze het meest van hebben geleerd, dan verwijzen ze nooit naar trainingen of workshops”, zegt Willems. “Dat blijkt uit onderzoek van de onderwijskundigen van de School of Business and Economics. De meeste medewerkers noemen een voorbeeld uit de praktijk, zoals die keer dat ze voor het eerst een project mochten leiden.” Ook het ROA heeft een studie gedaan waaruit bleek dat twee jaar na een training slechts 10 procent ervan was terug te zien in het werk.

Voldoende reden voor het UM staff development center, waarvan Willems coördinator is, om de boel om te gooien. De trainingen zullen niet verdwijnen. “Per jaar hadden we zo’n zeshonderd deelnemers die de cursussen met een 8,5 gemiddeld waardeerden. Nu bieden we mensen bovendien de gelegenheid om hun deskundigheid te delen met anderen. Mensen blijken eigenlijk het meest te leren van hun eigen ervaringen en van die van anderen.”

Willems beaamt dat alles valt of staat met het enthousiasme en de motivatie van de medewerkers. “De staf is verantwoordelijk voor het eigen leerpad. Wel zullen we mensen aanmoedigen om actief te blijven, om zich bijvoorbeeld in discussies te mengen. Twee competenties die gisteren vaak werden aangeklikt, zijn leervermogen en stressbestendigheid.”

Het portaal is betaald met 50 duizend euro aan subsidie van Sofokles, een sociaal fonds voor de kennissector dat - deels met geld van de universiteiten en UMC’s - projecten steunt op het vlak van arbeidsmarkt. “Zonder deze subsidie hadden we het niet gered. Het was bezuinigen troef vorig jaar.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)