Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

3SOME goes 4SOME

Nu het langzaam beter weer wordt, is het ook veel leuker om uit te gaan: je staat niet meer te vernikkelen in de rij, geen gedoe met jas-sjaal-handschoenen in de garderobe, en als je er genoeg van hebt, loop je met een zwoel briesje weer naar huis. De vrije spirit was aanwezig op dinsdagavond, toen vier cafés -Il Cavo, Edd's, Cliniq en C'est La Vie – de handen ineen sloegen met vier artiesten voor een goed feestje.

Tijdens de '3Some goes 4Some' was er voor ieder wat wils: Colors Amped draaide deep en techno house, Marc Lindner bracht een mix van stijlen, Marc Mahfoud speelde een jam sessie, en dankzij Taylan Engin was ook een groove van klassieke hiphop en zwarte muziek eventjes in Maastricht te horen. Wat een keus! Het blijkt sommige bezoekers op te breken: een studente zit op een terrasstoel aan het Amorsplein naar haar telefoon te turen: “Onze groep is uit elkaar gevallen. Iedereen wilde ergens anders heen... ik wil wel weer even verzamelen.” Haar vriend houdt het hoofd koel: “Het zijn maar vier café's, we zijn onze mensen niet echt kwijt natuurlijk.”

De combi-feestjes zijn populair. Tijdens de laatste editie werd het feestje gehouden in drie kroegen, “maar dat werd gewoon te druk”, vertelt het meisje dat de laatste kaartjes aan de deur verkoopt. “De voorverkoop is ook uitverkocht.” Aan de deur van Il Cavo zijn de bezoekers enthousiast. “Threesomes, foursomes – de feestjes zijn awesome”, grapt een Duitse student. “Iedereen komt hier op af, het is echt weer eens wat anders een gewone stapavond. Het publiek ook, dat is lekker internationaal.” En zelfs buiten-Maastrichts: ook een groep studenten uit Eindhoven is aanwezig. “Het is hier wel een hip feestje, hoor. En fijn: in principe betaal je maar één keertje – en niet eens zo veel – voor vier feestjes. Dan is het wel weer een beetje jammer dat je maar één nacht hebt om ze langs te gaan, natuurlijk. Maar het is zeker tof.” 

Lisa Dupuy

Voor wie meer feestjes wil vieren met Colors Amped: het collectief is mede-organisator van een evenement in Aken, op 18 mei. Het Euregio Indoor Festival wordt georganiseerd met Lustig Wandern en is een festival(letje) voor elektronische muziek.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)