Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

KeuzeGids Masters: Maastricht beste en duurste

KeuzeGids Masters: Maastricht beste en duurste

MAASTRICHT/NEDERLAND. De Universiteit Maastricht heeft van de zogenoemde ‘brede universiteiten’ de beste masteropleidingen in huis. Dat blijkt uit de KeuzeGids Masters 2013 die sinds vandaag online is en op 25 april in gedrukte vorm verschijnt. De ranglijst van de KeuzeGids is gebaseerd op van het oordeel van studenten en deskundigen.

De voorsprong op de nummers twee en drie, de Nijmeegse Radboud Universiteit en (gedeeld drie) Groningen en Rotterdam, is miniem. De Open Universiteit staat bij de ‘specialistische universiteiten’ bovenaan.

Ook op een ander front gaat de UM aan kop. Wie al een opleiding in de zorg heeft afgerond en zich in Maastricht aanmeldt voor een masterstudie geneeskunde betaalt 32.000 euro aan collegegeld. Dit is de duurste medische master in Nederland. Ter vergelijking: aan de Vrije Universiteit betaalt een student voor zijn tweede master nog niet de helft (15.000 euro). In Groningen komt die uit op jaarlijks 20.000 euro, in Leiden iets meer: 20.800 euro.

Studenten die in andere sectoren dan in het domein van de zorg al een bul hebben behaald, betalen aan de UM een lager collegegeld (wettelijk collegegeld: 1771 euro) voor hun master geneeskunde. Voor studenten die al bezig waren met hun master toen de prijzen omhoog gingen, is een overgangsregeling getroffen. Uiteindelijk zal slechts een handjevol mensen 32.000 euro moeten betalen, klinkt het in Randwijck.

Drie UM-masteropleidingen zijn volgens het CHOI - Centrum Hoger Onderwijs Informatie - van kwalitatief hoog niveau. Het gaat om Management of Learning, Forensic Psychology en de researchmaster European Studies. Zij ontvangen een kwaliteitszegel, net als 74 masterstudies elders in het land. Deze 77 mogen zich een topopleiding noemen.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)