Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Je t’aime... moi non plus

Je t’aime... moi non plus

‘Ik wilde dat hij in de tuin ging werken.’ ‘Ik had hoofdpijn.’ ‘Ik wilde wraak nemen op mijn partner.’ Volgens Amerikaans onderzoek zijn er 237 redenen voor seks. In de gelijknamige voorstelling van Orkater worden ze niet allemaal genoemd, maar krijgt de zaal wel veel van dit soort feiten op zich afgevuurd. Rondom de kernvraag: Is een goed seksleven nodig om gelukkig te zijn?, maakten Geert Lageveen en Leopold Witte een toegankelijke voorstelling die meer over het leven zelf, dan over seks gaat.

Lageveen is de typische “Ik denk 80 procent van de dag aan seks”-man, terwijl Witte zinspeelt op het feit dat hij al bijna een jaar droog staat en toch gelukkig is. Semi-autobiografische verhalen en twee platenspelers, dat is alles wat deze vijftigers nodig hebben voor een geslaagde voorstelling.

237 Redenen voor Seks voelt als een gezellig avondje kletsen met je beste vrienden. Verlaten worden, blauwtjes lopen en de liefde van je leven ontmoeten, alle pijn en schoonheden van de liefde komen langs. Natuurlijk was vroeger alles beter. Of in ieder geval de muziek. Verhalen over de eerste keer dansen, de eerste keer zoenen en dé eerste keer worden afgewisseld met platen uit de jaren 70. Daarbij vertonen de heren echt haantjesgedrag: wie kent het beste nummer om een vrouw te versieren? Child in Time wint van Je t’aime… moi non plus, maar soms geeft het je het gevoel dat je naar een uitgebreide avond Top 2000 zit te kijken. Gelukkig worden niet alleen de mannelijke ervaringen met de liefde belicht. Leopold Witte speelt de helft van de tijd op hoge dameshakken en zet met zijn soepele heupbewegingen overtuigend een vrouw neer.

Deze mannen kennen weinig gêne en zijn simpelweg heel grappig. Ze laten zien hoe ze in hun eigen leven de plank af en toe faliekant mis slaan. Zoals Witte in gesprek met zijn dochter: “Maar vind je het dan niet gek dat ze in Sex and the City nooit over anale seks praten?”, met de te verwachten reactie: “Pap! Daar ga ik het echt niet met jou over hebben!” Seks is tegenwoordig minder taboe, maar blijft een mysterie.

Marlien van Liempt

 

237 Redenen voor Seks van Orkater speelt 27 april om 20.30 uur in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)