Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Nieuw: televisie en het wielrennen

Nieuw: televisie en het wielrennen

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

Drie maanden hebben wij zonder televisie geleefd. Ik kan het iedereen aanbevelen. Het is een retraite uit het volle leven. Minder blootstelling aan gepraat, aan enge beelden van natuur- of andere rampen, aan de waterglasstormen die de bijdrage van Den Haag aan de werkgelegenheid vormen.

Toch staat er weer een televisie. Ik ben wel zo verslaafd aan alles wat er in de sport en elders in de wereld beweegt dat een terugval in oude gewoonten onvermijdelijk bleek. Ik moet er nu voor naar zolder. Aanschaf van een televisie valt om de dooie dood nog niet mee. In de binnenstad zijn tv’s niet meer te krijgen. Daar verkoopt men alleen nog draagbare zaken die de klant zelf in een plastic zakje meeneemt. Op naar het winkelcentrum. Alwaar men kan kiezen uit een overvloed van platte exemplaren die als druppels water op elkaar lijken. Op verzoek van premier Rutte vroegen we naar een Philips van eigen bodem. Met de keuze voor het toestel waren we er nog niet. Er is een smart card van de provider nodig. Weet u wat uw klantnummer is? Op zolder? “Waarschijnlijk moet u een nieuwe kabel met versterker laten aanleggen.” Twee weken later waren we klaar voor beelden in high definition. Daardoor kon ik nog net de drie voorjaarsklassiekers in de heuvels zien.

Met vreugde kon ik vaststellen dat er een begin is gemaakt met wat Nederlandse commentatoren steevast noemen: Het nieuwe wielrennen. Drie koersen, drie overwinningen van goede renners die konden winnen door aan te vallen. Geen enkele zege voor grote meneren als Gilbert, Valverde, Sagan of Contador die ongestoord door een treintje van knechten aan de voet van de laatste berg werden afgezet. In de Amstel-Gold Race plaatste superknecht Kreuziger, een Tsjech, zo’n twintig kilometer voor het eind een alles-of-niets-demarrage. Alles dus. Op de beroemde Muur van Hoei dacht de Spanjaard Moreno en met hem twee Colombianen: we gaan niet wachten tot de hoge heren klaar zijn met linkeballen. Hij won met vele lengten. In Luik-Bastenaken-Luik speelde vedette Ryder Hesjedal uit Canada het spelletje niet mee, door in zijn eentje op avontuur te gaan. Hij reed de karretjes in de poep, zoals dat heet. De weg was vrij voor zijn superknecht, de Ier Daniel Martin. Met mijn nieuwe televisie ben ik klaar voor een nieuwe tijd.

Hans Philipsen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)