Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Onmisbaar voor MSHC: Thomas Rietveld

Onmisbaar voor MSHC: Thomas Rietveld

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Op het Maastrichtse hockeyveld noemen ze hem ‘Royke’. Omdat hij als geen ander “vuile bekken” kan trekken. “Een soort hockey-Johnnie.” Op het Oisterwijkse hockeyveld ging hij vroeger als ‘Red’ door het leven. Ja, vanwege zijn rode krullen. Niet-hockeyers kennen deze derdejaars hbo-rechten en dispuutslid van Pisimopsantee (Circumflex) als Thomas Rietveld (23).

Hij geeft het meteen toe, hij is aan hockey verslaafd. Op zijn zevende kreeg hij net als zijn twee oudere broers een stick in zijn handen gedrukt en die heeft hij niet meer los gelaten. Staat hij niet op het veld van de Heren 1 van Maastricht – de Maestrichtse Studenten Hockey Club speelt onder de vlag van hockeyclub Maastricht – dan maakt hij zich onmisbaar als oud-penningmeester en vraagbaak van MSHC, probeert hij een universitair team van de grond te krijgen dat mee zou kunnen doen aan de Universiteiten Hockey League, vertrekt hij met een team naar de Studenten Hockey Trophy in Amsterdam, of organiseert hij nu alweer voor de derde keer het jaarlijkse treffen tussen de dames en heren van Tragos en Circumflex. “Circumflex wint elk jaar”, grinnikt hij. “Tragos durft het niet meer aan, denk ik. Vorig jaar hebben ze de beker kapot geschopt.” Hij kan die frustratie wel begrijpen. Anne-Claire Bosmans, voorzitter van MSHC: “Thomas kan zelf ook niet goed tegen zijn verlies. Hij kan dan flink chagrijnig zijn.” En als hij geblesseerd is, zoals afgelopen zondag, baalt hij verschrikkelijk. “Enkelbanden”, verzucht hij. Gelukkig wonnen ze met 5-1 en is de promotie naar de eerste klasse regionaal zo goed als een feit. Dan eerlijk: “Ik kan niet zo goed met scheidsrechters omgaan. Alle studenten – ons team zit er vol mee – hebben daar last van. We stonden een tijdje op de zwarte lijst vanwege het groot aantal gele kaarten. Gelukkig is dat weer verleden tijd. We zijn opgewonden standjes, hitsen elkaar op, kunnen niet zo goed omgaan met commentaar. Onze tegenstanders zijn vaak ouder, meer ervaren en rustiger. Bij ons wisselt het snel, ik ben met mijn 23 jaar bijna de oudste van het team en zit er het langste.”

Hij is geliefd, vertelt voorzitter Bosmans. Niet alleen omdat hij zich vol inzet voor de club en een goede hockeyer (technisch sterk, prima backhand) is, maar ook omdat hij “supergezellig” is. “Hij is er altijd. Ik ken niemand die hem niet aardig vindt. Vooral de kerels vinden snel iemand dwaas of een zak. Dat hoor je nooit over Thomas.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)