Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Slordige studenten betalen miljoenen aan ov-boetes

Slordige studenten betalen miljoenen aan ov-boetes

Photographer:Fotograaf: archief

NEDERLAND. DUO int maandelijks meer dan een miljoen euro aan boetes van studenten die vergeten hun ov-kaart in te leveren. PvdA’er Mohammed Mohandis wil dat studenten betere voorlichting krijgen over het stopzetten van hun reisrecht.

Studenten die geen recht meer hebben op een ov-abonnement en vergeten om hun kaart op tijd af te melden, krijgen van DUO een boete van 97 euro per veertien dagen. Het inleveren van hun gratis reisrecht zorgt voor de nodige verwarring. Veel studenten denken dat met het stopzetten van de studiefinanciering bij DUO ook de ov-kaart geblokkeerd is, terwijl ze naar een oplaadpunt moeten om dat te regelen.

Minstens zesduizend studenten waren daar te laat mee en kregen dit jaar een boete, blijkt uit cijfers die de website mijnstudentenleven.nl opvroeg bij DUO. Dat zou de dienst zes ton per halve maand opleveren.

Studentenorganisaties worden naar eigen zeggen overspoeld met klachten over de boetes en willen al langer dat DUO de communicatie verbetert. PvdA-Kamerlid Mohammed Mohandis maakt zich nu ook zorgen. Hij wil van de minister weten hoe zij de communicatie over het stopzetten van de ov-jaarkaart denkt te verbeteren.

DUO-voorlichter Daniël Blok zei eerder al verbaasd te zijn over de verwarring. “Alle studenten om wie het gaat, ontvangen een brief waarin staat wanneer en hoe zij hun reisproduct stop moeten zetten.” Bij een oplaadpunt dus.

HOP, Petra Vissers

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)