Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Rechten wil pand Kapoenstraat erbij

MAASTRICHT. Met het vertrek van het Science Program naar Tapijn in september 2019 zal hun pand aan de Kapoenstraat 2, aan de achterkant van de rechtenfaculteit, vrij komen en mogelijk door de juristen worden ingenomen. “We zitten in een fase van serieuze interesse”, reageert Marlies van Dongen, directeur van de rechtenfaculteit.

“We proberen al sinds medio 2016 meer kantoor- en onderwijsruimtes te krijgen en dit lijkt de meest realistische optie binnen niet al te lange tijd”, zegt directeur Van Dongen. Het oud-gouvernement aan de Bouillonstraat is te klein door de aanhoudende groei van de faculteit; medewerkers zitten al in andere UM-gebouwen, zoals Tongersestraat 6. Maar ook het vinden van collegezalen is lastig. Er moet worden uitgeweken naar bioscoop Pathé en hotel Stayokay.
Niet alleen het Science Program zal in de zogeheten ‘eerste fase’ in september 2019 naar Tapijn gaan. Ook de School of Business and Economics en de universiteitsbibliotheek gaan ruimtes innemen in het Carrégebouw, het hoofdpand rond de appelplaats.
Kapoenstraat 2, het voormalige faculteitsgebouw van cultuur- en maatschappijwetenschappen, werd in 2007 flink verbouwd. Het was daarna enige tijd de thuishaven van School of Governance. Zij vertrokken vervolgens naar UNU-Merit aan de Boschstraat waarna het Science Program de Kapoenstraat overnam.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)