Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Misschien toch containerwoningen in Randwyck

Misschien toch containerwoningen in Randwyck

Photographer:Fotograaf: Flickr

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht is wederom in gesprek over containerwoningen in Randwyck. Deze keer gaat het niet om tweedehands huisvesting uit Amsterdam, maar om nieuw te bouwen zeecontainers van maatschappelijk ondernemer Rendiz uit Limburg.

Containerwoningen kwamen eerder dit jaar ter sprake als een snelle oplossing voor het tekort aan betaalbare studentenhuisvesting in Maastricht, maar vanwege de haalbaarheid koos de universiteit voor de renovatie van de oude verpleegstersflat op het Annadalcomplex. Sinds 1 september wonen daarin meer dan tweehonderd studenten. Tot groot ongenoegen van omwonenden. In een brief aan de gemeente maken zij bezwaar tegen de verdere uitbreiding van Annadal. “Brouwersweg 100 is afgelopen jaren niet in staat gebleken om met name de geluidsoverlast gedurende de avond en de nacht van de studenten te beperken (…)”. Ze willen antwoord op de vraag of het besluit om meer studenten op die locatie te huisvesten wel zorgvuldig is genomen.
De UM is intussen in gesprek over containerwoningen in Randwyck omdat er volgend jaar weer een lichte groei van studenten (zo’n 4 procent) wordt verwacht en het onduidelijk is of de particuliere huizenmarkt en de woningcorporaties voor voldoende huisvesting kunnen zorgen. Dat zei Nick Bos, vicevoorzitter van het college van bestuur, vorige week in een commissie van de universiteitsraad. Voor de tweehonderd containers denkt de universiteit over het braakliggend terrein bij de Sorbonnelaan in Randwyck, naast kinderopvang MIK. Het vergunningentraject moet nog van start gaan “en we moeten kijken naar de kosten”, aldus Bos. Het gaat om zelfstandige woonruimten die er maximaal tien jaar kunnen staan; studenten komen in aanmerking voor huursubsidie.
Op de vraag van een raadslid of een permanente oplossing niet beter is, zei Bos: “Die slag hebben we nog niet gemaakt. Het is best denkbaar dat de gemeente te zijner tijd kantoorpanden voor studentenhuisvesting gaat gebruiken. Als dat zo is, dan hoeven wij niet te investeren. Wij willen geen vastgoedbedrijf worden.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)