Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een zege(n) voor de club: Heep

Een zege(n) voor de club

“Hij heeft zoveel voor de club gedaan. Maar we hebben hem nooit echt bedankt, geen afscheidsfeestje gegeven”, zegt Jasper Schippers, bestuurslid van studentenbadmintonvereniging Heep. En dus bij dezen: scheidend voorzitter Patrick Chaussy (net klaar met zijn studie economie) is deze week de zege(n) voor de club.

“Hij kent alle ins en outs van de vereniging. We gaan het als bestuur nog lastig krijgen zonder hem. Je hoefde nooit iets uit te zoeken, gewoon precies doen wat Patrick zei, hij had alle schema’s in zijn hoofd.” Chaussy zelf blijft bescheiden. “Ik ben eerst een half jaar vice-voorzitter geweest voordat ik voorzitter werd, daardoor wist ik wat ging komen. Maar daar zijn ze misschien wel iets te veel aan gewend geraakt.” Nog meer redenen voor zijn benoeming: “Hij heeft ervoor gezorgd dat de club is gegroeid door de contributie te verlagen”, zegt Heep-lid Paul van Hoorn. “En hij is een goede speler. Er zijn weinig mensen met zoveel technische kennis. Hij geeft altijd tips.”

Het was de snelheid van het spel wat Chaussy aansprak toen hij er jaren geleden in Luxemburg – waar hij vandaan komt – mee begon. “De snelle reflexen, beslissingen nemen in een halve seconde.” Toen hij naar Maastricht kwam, was lid worden van Heep dan ook een logische keuze. “Al was ik het eerste jaar geen actief lid. Ik kwam alleen om te badmintonnen, heb aan geen enkele sociale activiteit meegedaan.” Langzaam maar zeker raakte hij meer betrokken. Eerst een biertje na de training, toen het jaarlijkse International Student Badminton toernooi organiseren (Heep heeft veel internationale leden) en uiteindelijk dus bestuurslid. “Ik was net terug van mijn semester in het buitenland. Het was januari en de vereniging had nog geen nieuw bestuur. Ik dacht: als ik naast mijn studie tijd heb om tien uur per week te badmintonnen en te fitnessen dan kan ik ook een paar uur bestuurswerk doen.”

Spijt heeft hij van één ding: “Ik had er meer aan kunnen doen om sommige mensen te laten integreren. Dat is niet altijd makkelijk. Als mensen verlegen zijn merk je niet altijd dat ze zich niet zo gewaardeerd of opgenomen voelen in de groep. En dat is wel je taak als bestuur.”

Nu is de tijd gekomen om het stokje over te dragen. Maar dat betekent niet dat Chaussy niet meer in Maastricht te vinden is. “Ik zou het raar vinden als ik nu meteen ‘dag’ riep en niet meer terug kwam. Ik heb bij Heep goede vrienden gemaakt, mijn vriendin ontmoet. Ik wil de club goed achterlaten.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)