Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een zege(n) voor de Hippo’s

Een zege(n) voor de Hippo’s

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Korfbal saai? Geen sprake van, verzekeren de drie vrouwelijke Hippo’s die al sinds hun vroegste jeugd van het ene naar het andere korfbalvak rennen. Een sport voor doetjes? Nee, weer fout. Neem derdejaars gezondheidswetenschappen Jitske Hamersma (22), verkozen tot zege(n) van de studentenkorfbalvereniging Hippo’s. Zij blijkt een vermaarde rokjestrekker. Grinnikend: “Als je het rokje van de tegenspeler naar beneden trekt, durft ze niet meer te springen en ben jij eerder bij de bal.” En wat als er aan haar rokje getrokken wordt? “Dan spring ik gewoon door.” Dan nog iets: korfbal is toch alleen voor Belgen en Nederlanders die al jaren om de beurt Europees Kampioen worden? Nee, de Hippo’s, die sinds 1990 bestaan, hebben ook Duitsers, Australiërs en een Zwitser in hun gelederen. “Het lijkt een beetje op netbal, een combinatie van korfbal en basketbal die in het buitenland populair is.”

De Hippo’s trainen een keer in de week en hebben af en toe een wedstrijd. “We doen niet mee aan de competitie, die is er niet in Limburg. Te weinig clubs.” En om nou iedere keer naar Brabant te reizen voor een wedstrijd, vinden ze veel van het goede.

Opgewekt leggen Hamersma - tot voor kort voorzitter van de Hippo’s én van de Scoren-commissie van sportraad MUSST, bouwer van de nieuwe Hippo-website en het clubblad, bedenker van het Hippo-dansje – Imke Verbeek en Liesbeth Posthuma nog een andere kwestie op tafel: douchen. Hoe gaat dat in een gemengd team? Nou, gewoon apart. Wel jammer, vervolgen ze lachend.

Is een gemengd team leuker? We weten niet beter, klinkt het. Met meiden alleen is het ook gezellig, denken ze, maar is er ook meer “gekat”. De heren maken het spel “tactischer, er worden meer trucjes toegepast”. Voor de goede orde: de dames verdedigen de dames, en de heren de heren. Dus helemaal gemengd is het nou ook weer niet in het veld. “Buiten het veld brengen de heren een ander soort gezelligheid met zich mee”, vinden de drie. Of dit verwijst naar het watergevecht in de Dikke Dragonder of het bowlen met Hippo’s als kegels, blijft onduidelijk.

Laatste vraag: is een lidmaatschap van de Hippo’s de perfecte manier om een partner te vinden? Nee, zeggen Hamersma en Verbeek meteen. Zij vonden hun liefje bij de Dutch Mountains. Grijnzend: “Wij integreren goed met andere sporten.”

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)