Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“We willen altijd iets pikants in de kalender”

“We willen altijd iets pikants in de kalender”

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Praeses Silenus versus praeses Linque

Of Sanne van Schayk een goede roeier is, want bij Saurus? “Nee. Het is ook niet helemaal mijn sport. Ik heb het alleen in het begin gedaan. Wat ik wel doe is dansen, vooral hiphop. Ja, dat vind ik wel sport, ja. Als schaken al een sport is…”

Goof Classens: “Je bent er niet bij gegaan met het idee, ik ga roeien?”

Van Schayk: “Nee, ik ging erbij vanwege de fijne vibe. Er is minder hiërarchie, ze voelen zich niet hoger. Ik was bij een andere vereniging en daar kwam een lid van de senaat aan met zijn limo plus chauffeur. Ik dacht ‘jaja, en dan ben ik het jaar daarop zeker chauffeur.’ Daar had ik dus geen zin in.”

Tegen Classens: “Hebben jullie nooit meegedaan met de DRD?” Dat is de disputenroeidag, bedoeld voor disputen buiten Saurus.

Classens: “We hebben ons een keer opgegeven maar niemand wilde ons coachen, haha, ze vonden ons zeker moeilijk. Dus ik heb nog nooit in een boot gezeten.” Maar hij sport wel. En hoe. “Ik train voor de marathon van Rotterdam.”

 

Dan treft het dat je broodmager bent.

“Ja, ik heb er de goede lichaamsbouw voor. Hier, kijk….” En hij pakt er een van de kalenders bij die hij deze middag als cadeautje heeft meegenomen, de jaarlijkse Silenuskalender. Classens bladert naar de maand juni en laat lachend de foto zien: vijf Heeren in oranje zwembroeken staan in de Maas, een zesde zwembroek zweeft door de lucht, de eigenaar ervan grijpt ernaar. “Kijk, dat ben ik!” Een blote magere knul, de kwetsbare delen net afgedekt door een opgetrokken been. “Nou ja, er was toch niks te zien want het was december, ijzig koud, alles was naar binnen gekropen haha! Het is voor ons zwembadfeest dat we in juni organiseren, Wet gone wild. We willen altijd iets pikants in de kalender, er moet iets gebeuren op zo’n foto.”

Zou Van Schayk aan dat soort foto’s meedoen? “Ja, maar niet naakt, een naakte man is toch iets anders dan een naakte vrouw. En stel dat het uitkomt, wat betekent dat voor een baan in de toekomst?”

Dat soort angst zie je tegenwoordig vaker. Observant krijgt geregeld verzoekjes om namen uit oude artikelen te schrappen omdat studenten denken dat ze bij sollicitaties last zullen krijgen met bepaalde uitspraken. Die in 99 procent van de gevallen volmaakt onschuldig zijn.

Waarom zijn studenten vaak zo overdreven bang?

Classens: “Ik vind die angst niet normaal hoor. Hier, neem dit van mij nou, ik denk dat iedereen er wel om kan lachen toch? En ik heb foto’s [hij laat er een op zijn telefoon zien met een grote karaf bier aan de mond], daar schaam ik me echt niet voor. Het was een leuke dag toen. Kijk, zoiets laat zien dat je een leven hebt gehad. Ik denk eigenlijk dat het eerder vóór je spreekt dan tegen je.”

Van Schayk: “Ja, dat denk ik ook.”

Wat zeker ook voor Van Schayk zal spreken is het evenement dat haar dispuut op 13 april organiseert voor het goede doel: KWF kankerbestrijding: “Daar kwamen we op omdat een oud-lid kanker bleek te hebben en nu wordt behandeld, en iemand anders in het dispuut haar moeder aan die ziekte heeft verloren. We streven naar duizend euro.” Ze doen het nu voor de tweede keer, maar vorig jaar zat er nog geen goed doel aan vast: de Green&Gold race, naar de kleuren van het dispuut, een wielren- en tandemtocht.

Classens, verbaasd: “Maar hoe kom je aan zoveel tandems?”

Van Schayk: “Huren! Of het racetandems zijn? Wat zijn dat? Dat weet ik niet hoor. Ik ben er zelf met iemand ooit de Cauberg mee opgegaan, misschien was dat een racetandem.”

Maar de Cauberg zit voor die groep niet in de tocht, wel voor de wielrenners. “We hebben nu 80 inschrijvingen, 250 is max vanwege de ruimte in de Sauruskroeg na afloop. Er komt veel bij kijken hoor, bij zo’n evenement, van sponsors regelen en het uitzetten van de routes - 60 en 80 km -  tot de veiligheid.”

Wat doen jullie aan veiligheid? Helmen verplicht?

“Nee, niet bij de tandems. En bij de racefietsers, die moeten zelf maar kijken. Moet het?”

Zou ik wel doen. Zeker in de heuvels.

Classens: “Ik zet op de racefiets altijd een helm op.”

Van Schayk: “Oké, ik ga er achteraan. We hebben straks een vergadering, breng ik het meteen in. Maar Saurus kijkt ook mee hoor, die zijn eindverantwoordelijk.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goof Classens (21), derdejaars fiscale economie, is voorzitter van OHD Silenus

Aantal actieve leden: 19

Betekenis Silenus: “Het is een satyr, heerser van de feesten, keizer van de drank, en dan nog iets met wijn geloof ik.”

 

Sanne van Schayk (21), derdejaars Psychology, is voorzitter van MDG Linque (Saurus)

Aantal actieve leden: 32 (“17 zijn er altijd”)    

Betekenis Linque: “Mag ik dat vertellen? Nou oké, ons logo is een kroon, met drie linken: met Maastricht, met Saurus en met elkaar.” En dat –que? “Weet ik niet.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)