Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studenten in leegstaande kantoren en zorgcomplex

Studenten in leegstaande kantoren en zorgcomplex

Photographer:Fotograaf: Franciscus Romanusweg 2

MAASTRICHT. Drie voorstellen voor tijdelijke (studenten)woningen in Maastricht wachten op een vergunning. Het gaat om de herbestemming van leegstaande kantoorgebouwen aan de Franciscus Romanusweg 2 (31 kamers) en de Gebroeders Hermansstraat 2 (34 kamers). In het oude verpleeghuis Molenhof aan de Sint Pieterstraat 23 en 25 zullen studio’s verrijzen: dertig voor studenten en dertig voor spoedzoekers (starters op de woningmarkt, gescheiden personen of expats). Dat schrijft de gemeente deze week in een raadsinformatiebrief.
Maastricht heeft meer betaalbare woningen nodig, vooral voor studenten. Reden voor de gemeente om afgelopen december woningcorporaties en andere commerciële partijen op te roepen om met voorstellen te komen voor groot- of kleinschalige campusachtige locaties. Met als belangrijke voorwaarde dat er vanaf 1 september 2019 kan worden ingetrokken.
De gemeente levert geen financiële bijdrage aan de herbestemming, maar zegt zich “wel in te spannen om de benodigde procedures voor de (tijdelijke) vergunning zo soepel mogelijk te laten verlopen”.

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)