Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een zege(n) voor Stennis

Een zege(n) voor Stennis

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Stennislid Roma Fourmanov ging in een bikini met kokosnootbovenstukje naar de kroeg. Aike Bosschers koos voor Donald Dick. Ja, Dick en niet Duck, leggen de heren van studententennisvereniging Stennis vrolijk uit. “Een normaal eendenkostuum maar met een dick van wel een meter lang”, grinnikt Bosschers (27), de masterstudent Global Health die zich de zege(n) van Stennis mag noemen. “Ik had hem met visdraad aan mijn arm bevestigd. Elke keer als ik bewoog ging dat ding op en neer.”

Het is maar dat we het weten: Stennis is veel meer dan alleen tennis. De themafeesten zijn beroemd, net als de wekelijkse borrel in Ma van Sloun en de jaarlijkse leden- en commissieweekenden. Daar toonde Bosschers opnieuw zijn voorliefde voor de waggelende, gevederde dieren. “Het was vijf uur ’s ochtends, Aike had genoeg op en besloot de eendjes in de vijver te gaan begroeten, met een ‘kwek, kwek, kwek’”, vertellen zijn tennisvrienden. Veel indruk maakte hij niet, eenden houden kennelijk alleen van goeie humor.

Bosschers is erelid van Stennis. Niet omdat hij alle ballen raak slaat, maar omdat hij in ongeveer iedere commissie heeft gezeten, een jaar bestuurslid was (“dat is veel werk, wij zijn na Saurus de grootste sportvereniging met zo’n 250 leden”), geen feestje laat lopen en tijdens de traditionele cantus van het ledenweekend graag optreedt als strafmeester. De jongens: “We zingen, drínken bier, gooien daar niet mee, en geven straf aan leden die bijvoorbeeld met een vrouwelijk lid hebben gezoend. Zij krijgen iets vies te drinken, een mix van bier en knoflook, of peperkoek of blauwe kaas. Dat gooien we in de blender. We verslijten een blender per jaar.”

Een tennisser (man of vrouw) moet atletisch zijn en het liefst afgetraind, klinkt het. Maar lukt dat niet, dan is dat voor Stennis geen ramp. “Studenten die meer bier- dan balgevoel hebben zijn ook welkom. We hebben geen ontgroening, geen ballotagecommissie, we zijn heel open. Alles mag. Ook als je geen lid bent, kun je op woensdagavond met ons tennissen.” Op dit moment telt Stennis tachtig nieuwe leden. Ja, dat is veel, maar het sportpark van tennisclub Ready bij de Geusselt – het speelterrein van Stennis – kan dat wel aan.

Is de tennisbaan ook een jachtterrein? Niet voor Aike Bosschers, weten Fourmanov en Emiel van Maren. “Hij zoekt het buiten de vereniging, zoals in de Feesfebrik.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)