Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Voorgefabriceerde studentenwoningen in Randwyck

Voorgefabriceerde studentenwoningen in Randwyck

Photographer:Fotograaf: Flickr

MAASTRICHT. In Randwyck worden de komende twee jaren 126 studentenwoningen gebouwd. Geen oude zeecontainers, maar gloednieuwe tweepersoons appartementen. In augustus zal op het terrein van de oude sporthal ongeveer de helft moeten zijn opgeleverd. Het jaar daarop volgt de rest.

Het gaat om voorgefabriceerde appartementen van C3 Living, onderdeel van de maatschappelijke onderneming Rendiz uit Panningen die hun projecten onder andere laten uitvoeren door statushouders en mensen met een beperking. De Universiteit Maastricht heeft het bedrijf toestemming gegeven om te bouwen. De units worden er voor tien jaar neergezet; naar een verhurende partij wordt nog gezocht.

De komende zes jaar houdt de gemeente Maastricht rekening met een totale groei van 2900 woningen voor studenten. Mede door extra kamers op Annadal en nieuwe studio’s in het voormalige Bonnefantencollege worden er nu nog geen problemen verwacht. Maar vanaf 2020 is er meer nodig.

Dat er in Randwyck wordt gebouwd is geen verrassing. De gemeente maakt er geen geheim van dat ze juist daar, dichtbij de Health campus, meer studentenhuisvesting wil. Begin 2018 was er even sprake van tweedehands zeecontainers, als snelle oplossing voor het tekort aan betaalbare studentenhuisvesting, maar vanwege de haalbaarheid koos de universiteit voor de renovatie van de oude verpleegstersflat op het Annadalcomplex.
Peter Broekmans van C3 Living onderstreept dat het in zijn project niet om containerwoningen gaat. “We bouwen de (onderdelen van) appartementen in onze fabriek in Panningen. Die worden vervolgens op locatie geplaatst.”
Het vergunningentraject bij de gemeente is gestart.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)