Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Zege(n) voor de club: Mas Incontro

Zege(n) voor de club: Mas Incontro

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Zege(n) voor de club

Ze zijn oudgedienden, mag je wel zeggen. Zegens voor de club Inge Compter en Bas Tielemans zijn respectievelijk zeven en tien jaar lid van studentenschermvereniging Mas Incontro. “Ze zijn de harde kern, houden de vereniging draaiende”, zegt secretaris Renée Geuze die het koppel nomineerde. “Toen ik net kwam schermen was ik een beetje geïntimideerd door Inge. Ze had een ‘dit is mijn clubje’-attitude. Later ben ik dat juist gaan waarderen, kreeg ik dat gevoel ook.”

Ze beheersen – en geven les – in alle drie de wapens die het schermen kent; floret, degen en sabel, maar hebben ieder hun eigen voorkeur. “De sabel is wat agressiever dan de floret en er komt meer voetenwerk bij kijken”, zegt Compter. “Ik hou daar van. Het is soms rossen, maar wel mooi rossen.” Tielemans schermt het liefst met de floret. “Daarmee kun je de meeste diverse tactieken toepassen. Sabel valt aan, degen is defensief, met de floret kun je alle kanten op.”

De liefde tussen het stel bloeide een aantal jaar geleden op tijdens het Groot Nederlands Studentenkampioenschap. “Iedereen zegt altijd dat ik Inge daar heb versierd, maar ik was me daar niet zo bewust van. Ik heb per ongeluk iets goed gedaan”, lacht Tielemans. “We zaten ’s avonds bij elkaar. Ze zei dat ze bier niet lekker vond. Ik liet haar kennis maken met speciaal bier, dat lustte ze wel.” En hoewel Compter zich de dag erna misschien niet zo lekker voelde, was de bodem voor hun relatie gelegd.

Tegen elkaar schermen vinden ze leuk, maar niet tijdens een toernooi. “Als we een wedstrijdje doen willen we allebei echt winnen. Maar je wilt niet de oorzaak zijn dat je partner eruit ligt”, zegt Tielemans, die ervan overtuigd is dat hij zou winnen. Ze trekken zich aan elkaar op, vinden ze allebei. “Het schermen is echt iets van ons samen”, zegt Tielemans. Enig minpunt is dat ze nu beiden te weinig tijd om competitie te schermen. “Dat missen we wel, we zijn fanatiek”, zegt Compter.  

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)