Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

DUO waarschijnlijk morgen weer online

NEDERLAND. Vanaf morgen kunnen studenten weer inloggen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. Althans, daar lijkt het op. Volgens KPN is de storing voorbij, maar DUO wil niet te vroeg juichen.

Al meer dan een week is het systeem van DUO offline. Studenten moeten papieren formulieren gebruiken om hun studiefinanciering aan te passen. Ze mogen die per post versturen, maar ook e-mailen.

Maar volgens KPN is de storing al voorbij. “Aan onze kant is het probleem opgelost.”

Toch gaat het sein bij DUO nog niet op groen. “Mijn DUO heeft er een week uitgelegen”, legt een woordvoerder uit. “We moeten uitgebreide controles uitvoeren om te kijken of de systemen weer naar behoren werken en er geen verborgen onvolkomenheden in zitten, die in een later stadium alsnog voor problemen kunnen zorgen. Dat is een tijdrovend proces.”

Medewerkers controleren bijvoorbeeld of er inderdaad geen gegevens zijn aangetast. KPN kan dat niet doen, want het heeft geen toegang tot de studiefinancieringsgegevens. “Dat zou uit oogpunt van de privacy ook niet goed zijn”, aldus DUO.

De schade van de storing valt mee. De studiefinanciering was al overgemaakt voordat het systeem uitviel. “Mochten studenten financiële schade hebben die aantoonbaar door de storing komt, dan zorgt DUO voor compensatie”, laat een woordvoerder weten. “Maar daarvoor zijn momenteel geen aanwijzingen.”

HOP, Bas Belleman

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)