Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Stiekem

Stiekem

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Afgelopen zaterdag had ik een afstudeerborrel. Ik moest een praatje houden en ik was een beetje zenuwachtig, maar dat had weinig met elkaar te maken. Na acht maanden zou ik voor het eerst mijn ex weer zien. Op zich al een spannende situatie, maar ik droeg ook nog eens een geheim met me mee. Zo’n drie jaar heb ik een dubbelleven geleid en met het einde van onze relatie kwam hier ook een einde aan. Mijn ex wist van niets.

Het zit namelijk zo: ik rook. Dit heb ik al die tijd gedaan. Toen ik hem leerde kennen was hij net gestopt met roken en hij overtuigde mij om hem hierin te steunen. Het stinkt, het is duur en met elke sigaret wordt een langzame, pijnlijke dood steeds waarschijnlijker. Verliefd beloofde ik hem ook te stoppen, maar deze belofte werd gebroken op het moment dat ik zijn deur uitliep.

Ik leerde alle zijstraten van Maastricht kennen. Ik kocht sigaretten bij een winkeltje in Wijck en ik zorgde dat ik altijd een pakje kauwgom bij me had. Hij was trots dat ik cold turkey kon stoppen. Ik zei dat hij het beste was wat me ooit was overkomen, dat het zonder hem nooit gelukt was. Een half uur later stak ik in het park een sigaret op. Het ging zelfs zo ver dat ik, met hem op reis in Zuid-Amerika, van locals sigaretten bietste om snel een trekje te nemen als hij onze tassen het hostel in droeg.

We gingen uit elkaar en eindelijk kon ik openlijk roken. Maar nu stond ik met mijn ex aan de bar al een half uur beleefdheden uit te wisselen, terwijl een pakje sigaretten in mijn zak brandde. Het ging goed met mij, het ging goed met hem en toen vroeg hij: “Heb jij een peuk voor me?”

“Ik ben drie jaar geleden gestopt”, zei ik.

“Ja, net als ik”, zei hij. “Je had mij om tips moeten vragen. Het park is voor amateurs”.

Met stomheid geslagen gaf ik hem mijn pakje en voor het eerst in drie jaar rookten we samen een sigaret.

 

AMoraal

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)