Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Bijna verdriedubbeling inschrijvingen Summer School

Bijna verdriedubbeling inschrijvingen Summer School

Photographer:Fotograaf: archief

MAASTRICHT. In 2012 schreven zich nog 89 deelnemers in, dit jaar namen 251 mensen - verdeeld over 52 nationaliteiten - deel aan de Maastricht Summer School.  Het was voor de tweede keer dat de UM een Summer School organiseerde.

De deelnemers bleken erg tevreden over zowel de cursussen (8,1) als de docenten (8,9). Zij betaalden een tuition fee van 700 euro voor een tweeweekse cursus. Daarnaast konden ze zich voor 100 euro inschrijven voor een social programme (onder andere rondleiding door de stad, een wijnproeverij, roeien).

Vanaf 2014 krijgen studenten 3 ECTS punten voor een programma van twee weken. Dat is meer in overeenstemming met de zwaarte van de cursus dan de 4 ECTS die de afgelopen twee jaar is gegeven, volgens een notitie van de Maastricht Summer School.

In 2014 hopen de initiatiefnemers op 300 studenten. Het aantal cursussen (dit jaar 23, bijna allemaal Engelstalig) zal naar verwachting verder uitbreiden. Niet alleen heeft de faculteit Health Medicine and Life sciences besloten om de pre master statistiektrainingen in dit kader te laten plaatsvinden, ook zijn er contacten met Zuyd Hogeschool en de Academie Verloskunde. Verder wil de directie de faculteit rechten, die nu nog ontbreekt in het cursusaanbod, bij de Summer School betrekken.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)