Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een zege(n) voor Saurus

Een zege(n) voor Saurus

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Dat Axel Robbe uit het klushok van studentenroeivereniging Saurus geplukt moest worden voor dit interview, is typerend. “Mijn leven zou een stuk minder makkelijk zijn zonder Axel”, begint commissaris wedstrijdroeien Anna Goldberg als ze opsomt waarom Robbe uitgekozen is tot zegen voor Saurus. “Normaal gesproken is materiaalcommissaris een fulltime bestuursfunctie. Wij verdelen het nu tussen drie mensen, waarbij Axel 85 procent van de taken op zich neemt terwijl hij gewoon stage loopt en studeert.”

De derdejaars Netwerk Infrastructuur Design aan de Hogeschool Zuyd is medeverantwoordelijk voor de vijftig boten van Saurus. “Zelfs al blijven ze heel, dan ben je nog veel tijd kwijt aan het onderhoud”, zegt Goldberg. “Er wordt goed gebruik van gemaakt, dus de slijtage is groot.” Iedere woensdagavond – en soms ook op dinsdag – werken de leden van de materiaalcommissie eraan. Insmeren, schoonmaken, kleine reparaties. “Ik ben best handig, maar ik doe het pas sinds het begin van dit academische jaar. Gelukkig is er veel kennis aanwezig zodat je altijd iets kunt vragen”, zegt Robbe, die verrast was door zijn uitverkiezing. “Ik kan zo nog tien anderen aanwijzen die ook heel wat werk verrichten.”

Robbe kwam vorig jaar bij Saurus via een goede vriend. “Hij had een top eerste jaar gehad, dus ging ik ook een keer kijken. De sfeer sprak me aan en ik bleek roeien ook heel leuk te vinden. Nu heb ik er helaas geen tijd meer voor.” Dat betekent niet dat hij niet bij de wedstrijden betrokken is. “We hadden laatst de eerste grote wedstrijd voor de eerstejaars in Amsterdam. Dan rijdt Axel de botenwagen naar de plaats van bestemming en zorgt dat alles in orde is voor de wedstrijd”, zegt voorzitter Hannah de Vries. Robbe: “Je staat er van zonsopgang tot zonsondergang, maar dat maakt niet uit want de sfeer is geweldig.”

En misschien bevalt die plek langs de kant hem ook nog net iets beter dan die op het water. “Ik denk dat jij er te slecht tegen kan als iets fout gaat met de boten”, merkt Goldberg op. “Je laat niet makkelijk iets los.” Robbe lacht. “Ik probeer er inderdaad bovenop te zitten. Die boten gaan strijden voor de eer van de vereniging.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)