Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM-Guesthouse nu half leeg; nieuwe reserveringen druppelen binnen

UM-Guesthouse nu half leeg; nieuwe reserveringen druppelen binnen

Photographer:Fotograaf:

Simone Golob

De crisis en de Maastrichtse studentenwoningmarkt

MAASTRICHT. Het Guesthouse ligt momenteel half leeg. “Zo'n 450 studenten zijn vroegtijdig naar huis vertrokken, soms zelfs met achterlating van al hun spullen”, zegt Maurice Evers, afdelingshoofd Maastricht Housing. Sinds deze week biedt het Guesthouse aan nog zittende en reeds vertrokken studenten de mogelijkheid om hun verblijf met maximaal twaalf maanden te verlengen. Zodat ze hun studie of uitwisseling af kunnen ronden.

Het Guesthouse in Maastricht, met ruimte voor maximaal 930 studenten, verspreid over tien locaties, is niet de enige verhuurder die last heeft van de leegte. Alle short-stay aanbieders in Nederland hebben hiermee te maken, zegt Maurice Evers. Denk aan The Student Hotel, Xior en Stichting Studenten Huisvesting. Wat betreft de long-stay (langer dan twaalf maanden) ziet hij echter nauwelijks verschillen met vorig jaar. “Ook het aanbod bij woningcorporaties en particulieren is vergelijkbaar met de jaren ervoor rond deze tijd.” Veel studenten zijn naar pa en ma vertrokken terwijl ze hun kamer aanhouden in de hoop snel weer terug te kunnen keren.

Evers verwacht niet dat studenten minder graag naar Maastricht willen komen in september, maar merkt wel enige terughoudendheid vanwege de onzekerheid rondom reizen en de vorm van het onderwijs. Fysiek onderwijs vraagt dat studenten daadwerkelijk in de stad moeten zijn in tegenstelling tot online werkvormen.

Desondanks druppelen nieuwe reserveringen binnen, zegt Evers. Wie in het Guesthouse terecht wil, mag tot maximaal een maand voor aankomst kosteloos annuleren. Daardoor zijn studenten eerder geneigd te reserveren. “Ze lopen weinig risico als ze uiteindelijk toch niet willen of mogen komen.” Ook biedt het Guesthouse sinds deze week aan nog zittende en reeds vertrokken studenten de mogelijkheid om hun verblijf met maximaal twaalf maanden te verlengen. “Hiervan wordt al gretig gebruik gemaakt.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)