Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Zege(n) voor Saturnus

Zege(n) voor Saturnus

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

“Allereerst hebben we hem natuurlijk gekozen vanwege z’n knappe kop, dat zit in de familie”, grinnikt Maurits de Jong, commissaris extern van studententurnvereniging Saturnus en broer van zegen voor de club, Gerben de Jong. Maar dat is niet alles. “Van de vijf jaar dat de vereniging bestaat, heeft hij drie jaar in het bestuur gezeten”, vertelt wedstrijdsecretaris Ellen Pappers.

Zijn eerste functie was penningmeester. “Maar daar ben ik niet voor gemaakt”, bekent De Jong meteen. “Ik ben heel chaotisch in mijn hoofd. Ik weet van alles wat en dat was handig als voorzitter van sportraad MUSST en als commissaris extern bij Saturnus, maar een penningmeester moet heel precies zijn.”

Het begon allemaal in geboortedorp Linne, bij de kleutergym. “Daarna stroomden de meisjes door naar turnen en de jongens niet. Dat vond ik stom, waarom de jongens niet?” Dus werd De Jong de eerste jongen bij de turnvereniging. “Ik ben zelfs nog een keer clubkampioen van de meisjes geworden. Op een gegeven moment kwamen er een paar vrienden van mij bij en konden we een jongensgroep beginnen.” Daar is hij nog steeds bij betrokken. “Iedere zaterdagochtend geef ik training.”

Zijn favoriete onderdeel is het ‘paardvoltige’ (paard met bogen). “Het is heel moeilijk, de jongens die ik train kunnen het vaak pas na vijf jaar oefenen. Daarom vind ik het juist leuk.” “Hij wint ook altijd”, voegt Pappers eraan toe. “Vorig jaar zat hij tijdens een toernooi de hele tijd misselijk langs de kant omdat hij ziek was, maar hij ging toch meedoen aan het paardvoltige en toen won-ie nog.” Minder populair is de vloer. “Daar ben ik echt niet goed in. Als mensen horen dat je turnt, vragen ze: doe eens een flikflak. Maar dat kan ik dus niet.”

Naast het sporten, probeert De Jong ook zoveel mogelijk bij de sociale activiteiten van de club te zijn. Het ledenweekend, de lustrumcommissie en de pubquiz. Maar de laatste in de bar is hij niet meer. “Sinds ik een vriendin heb, ben ik rustiger geworden. Ik wil haar niet steeds midden in de nacht wakker maken.”

Dit is de laatste aflevering in deze serie.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)