Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Ook in coronatijden zal UM weer groeien

MAASTRICHT. Concrete cijfers of groeipercentages worden er niet gegeven, daarvoor is de situatie op dit moment “nog te onzeker”, zegt interim woordvoerder Fons Elbersen. Maar het is geen geheim dat de Universiteit Maastricht dit academisch jaar kan rekenen op meer inschrijvingen.

Elbersen houdt een slag om de arm, omdat aanmeldingen (studenten kunnen zich bij meerdere universiteiten aanmelden) niet hetzelfde zijn als daadwerkelijke inschrijvingen. Aanmeldingen worden gezien als “dagkoersen”, zei hij al eerder tegen Observant. Maar “naar verwachting” zullen er meer studenten daadwerkelijk een opleiding gaan volgen aan de UM.
Aan alle Nederlandse universiteiten is een groeitrend zichtbaar, zegt Elbersen. Meer scholieren hebben een vwo-diploma gehaald en minder scholieren nemen een tussenjaar voor een reis, maatschappelijke stage of bijbaantje.

In juni stuurde de universiteit een enquête naar alle huidige (inclusief afstudeerders) en aankomende studenten; 29 duizend in totaal. De vraag was of ze echt, fysiek, naar Maastricht willen komen. Daarop reageerde iets meer dan de helft; 95 procent van hen wil inderdaad in levenden lijve aanwezig zijn.

De afgelopen jaren schommelde het groeipercentage van de UM rond 4 à 5 procent. Dat zou nu wel eens - misschien fors - hoger kunnen uitvallen.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)