Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM groeit flink: bijna twintigduizend studenten

UM groeit flink: bijna twintigduizend studenten

MAASTRICHT. Aan de Universiteit Maastricht hebben zich voor dit academisch jaar bijna twintigduizend studenten ingeschreven. Vorig jaar waren dat er zo'n 19 duizend. Het aandeel Nederlandse studenten groeit met 10 procent; dat van de buitenlandse met 15 procent, vertelt interim woordvoerder Fons Elbersen. Het zijn voorlopige inschrijfcijfers. In december zijn er pas definitieve gegevens.

Over het aantal eerstejaars en de verdeling buitenlandse en Nederlandse studenten doet Elbersen nog geen uitspraken. Waarschijnlijk zal die verhouding nog steeds zo’n 50/50 zijn. De UM is in elk geval “blij” dat het Nederlandse aandeel niet heel veel achterblijft bij het internationale. Dit om scheefgroei te voorkomen.

Dat de universiteit flink zou kunnen groeien, was al eerder voorspeld. Aan alle Nederlandse hoger onderwijsinstellingen is die trend zichtbaar. Meer scholieren hebben – met het wegvallen van de centrale examens – hun vwo-diploma gehaald en potentiële eerstejaars zijn minder geneigd een tussenjaar te nemen vanwege de coronacrisis.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)