Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Aantal inschrijvingen Koko ruim verdubbeld

Aantal inschrijvingen Koko ruim verdubbeld

Photographer:Fotograaf:

Observant

MAASTRICHT. Het aantal studenten dat zich dit jaar heeft ingeschreven bij een studentenvereniging is fors gestegen ten opzichte van vorig jaar. Landelijk groeit het aantal meer dan 50 procent, vooral Eindhoven (79 procent), Utrecht en Groningen (66 procent) trokken veel nieuwe eerstejaars. Ook de Maastrichtse verenigingen halen dat percentage ruim dankzij Koko.

Koko ontving dit jaar meer dan 320 aanmeldingen, zegt inmiddels oud-voorzitter Jordi Janssen. Vorig jaar waren dat er ongeveer 140: een groei van meer dan 125 procent. Ook Circumflex had “nog nooit zo veel inschrijvingen”, zegt oud-voorzitter Stan van der Vleuten. Daar meldden zich 250 potentiële nieuwe leden. Een stijging van ongeveer 25 procent. Tragos schreef zo’n 20 procent meer leden in en Saurus – dat officieel niet meetelt voor de landelijke cijfers omdat het (ook) een sportvereniging is – had 12 procent meer aanmeldingen. Saurus had in verband met bootcapaciteit en het aantal coaches een ledenstop bij 264 nieuwe leden, zegt de nieuwe voorzitter Karel van Melle. "Er waren tien inschrijvingen meer. Die hebben we toch geaccepteerd omdat het aantal studenten dat daadwerkelijk lid wordt altijd lager ligt."

De behoefte aan sociale contacten is volgens de voorzitters de grootste reden achter de enorme groei. “Mensen hebben zo lang niets kunnen doen”, zegt oud-Saurus-voorzitter Rosalie Bovy. “Ik denk dat ze zich nu inschrijven omdat ze dan zeker weten dat ze contacten opdoen en een leuke studententijd hebben.” Van der Vleuten: “En ik verwacht dat studenten zich nu beter geïnformeerd hebben voordat ze een stad kozen.”

Wordt het komend jaar niet te druk op de sociëteit? Janssen: “Het is belangrijk om alles goed te plannen zodat er anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Dat kan bijvoorbeeld met ons reserveringssysteem. Een bezoek aan de sociëteit kan veilig.” Die veiligheid, die ze ook tijdens de Inkom-week hebben laten zien, is een van de redenen waarom zo veel nieuwe studenten voor Koko kozen, denkt Janssen. Volgens Teun Stunnenberg, kersverse voorzitter van Tragos, zou het ook weleens kunnen komen door het lage inschrijftarief van Koko dit jaar, namelijk één euro. Niet waar, zegt Janssen. “We vragen net als Tragos, Circumflex en Saurus vijftien euro voor de tijd na de Inkom.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)