Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

European Studies alumna: er zijn én minder vacatures, én het is lastiger om een netwerk op te bouwen

European Studies alumna: er zijn én minder vacatures, én het is lastiger om een netwerk op te bouwen

Photographer:Fotograaf:

archief AM

Net afgestudeerde UM’ers op zoek naar baan in coronatijd

Ze heeft een tijdelijke baan bij het Edlab van de Universiteit Maastricht. Preciezer: ze is verbonden aan het premiumproject waaraan de Italiaanse Anna Marino (23) vorig jaar zelf nog als masterstudent European Studies deelnam. Premium is bedoeld voor talentvolle en gemotiveerde studenten die aan de slag gaan met een vraag van een bedrijf, NGO of andere instantie. Marino moet nu studenten recruteren, houdt zich bezig met de communicatie en heeft een aantal administratieve taken.

Verhuizen

Het is geen fulltime baan en na drie maanden houdt hij weer op. Helaas, zegt Marino die op 30 juni hoorde dat ze aan alle eisen had voldaan en in oktober via een online ceremonie officieel haar masterdiploma krijgt. Ze zou wel aan de universiteit willen blijven. Als tutor, onderzoeksassistent of promovenda. “Het bevalt me aan de UM, bovendien heb ik hier veel vrienden en een fijn huis.” Maar begrijp haar niet verkeerd, als ze een baan in Brussel kan krijgen bij of rondom de Europese Unie, dan verhuist ze, geen punt. Ze is het gewend, studeerde eerder in Noord-Ierland, Milaan, Leiden en als laatste in Maastricht. “Ik zou graag een traineeship of een betaalde stage willen als consultant op het gebied van migratie, sustainability of development. Het is mijn droom om datgene wat ik de afgelopen jaren heb geleerd nu in praktijk te brengen. In de praktijk zie je past echt hoe zaken werken.”

Netwerk opbouwen

Corona maakt de zoektocht naar een baan niet makkelijker. “Ik heb gesproken met alumni die een tijd voor mij zijn afgestudeerd. In hun ogen was het voor corona minder lastig op de banenmarkt. Nu zijn er én minder vacatures, én is het lastiger om een netwerk op te bouwen. Bedrijven en organisaties organiseren wel online sessies, maar het blijft behelpen.”

Vijftien brieven

Ze is volop aan het solliciteren want ze wil het liefst meteen na haar tijd bij het Edlab door naar de volgende baan. “Ik heb nu vijftien sollicitaties de deur uitgedaan. Voor twee banen ben ik uitgenodigd op gesprek, maar na de eerste ronde viel ik af. Waarom? Het probleem is dat werkgevers geen duidelijke reden geven. Je hoort dan dat ze iemand hebben genomen die beter past in het team, maar ze zeggen ook dat mijn competenties goed zijn. Je weet daardoor niet wat je moet verbeteren.” Ze ging twijfelen, legde haar curriculum vitae en motivatiebrief voor aan mensen die het wereldje kennen. Die stelden haar gerust: het ziet er allemaal prima uit. “Maar als ik moet opboksen tegen kandidaten met een paar jaar werkervaring, wordt het moeilijk.”

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)