Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een innige verstrengeling

Een innige verstrengeling

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Huize Broeders en Loeders

Iedere week vertelt één van de vijf bewoners van Huize Broeders en Loeders over zijn of haar leven. Deze week Diana, die blij is dat Jopie haar eindelijk heeft geaccepteerd als huisgenoot en met haar op kroegentocht wil.

Diana wurmt zich met een biertje en een zoete witte wijn door de mensenmassa in de Feesfebrik. “Hier.” Ze geeft Jopie, die met een dispuutsgenootje staat te kletsen, het glas bier aan. Ze onderdrukt een geeuw. Eigenlijk zou ze best naar huis willen, maar dat gaat ze echt niet tegen Jopie zeggen. Die vindt het pas een mooie stapavond als ze de zon heeft zien opkomen.

“Lach eens lief naar die jongen daar in de hoek”, tettert Jopie in haar oor. “Hij achtervolgt je al sinds we in de Twee Heeren waren.” Diana kijkt op. Daar staat hij inderdaad: blonde krullen, vrolijke grijns. Hij zwaait. Diana lacht verlegen. “Terugzwaaien!”, commandeert Jopie terwijl ze met haar ogen rolt.

Opeens staat hij naast haar. “Heb je het naar je zin?” “Ja hoor, ik ben hier nog nooit geweest.” Hij kijkt verbaasd en grinnikt dan. “Ach jee, meisje toch.” Ze praten wat verder en langzaam begint Diana zich te ontspannen. Zo eng is dit niet. Gewoon een gesprekje met een leuke jongen. Die nu trouwens wel erg dichtbij komt. Hij begint haar te zoenen. Paniekerig kijkt Diana over zijn schouder naar Jopie. Die steekt haar duimen op. Als ook zijn vrienden hen opmerken en beginnen te joelen houdt hij op en glimlacht. “Kom, we gaan een rustiger plekje opzoeken.”

In een steegje gaat het gezoen verder. Met één handige beweging maakt hij haar bh los. Dat gaat wel snel, denkt Diana. Maar zijn handen zitten al onder haar shirtje en ze laat het maar zo. “Ga je mee?”, vraagt hij dan. “Ik woon hier vlakbij.” Diana twijfelt. Wat dat betekent weet zelfs zij. Kom op, spreekt ze zichzelf toe. Niet zo preuts, je bent nu student. Ze haalt diep adem. “Graag.”

“Zal ik blijven slapen?” Diana kijkt vragend naar de jongen die net van haar is afgerold. Hij haalt z’n schouders op. “Als jij dat wil.” Ze kijkt naar de vieze borden op z’n bureau, de kleren op de grond en de stofnesten in alle hoeken van de kamer. Eigenlijk wil ze hier zo snel mogelijk weg. Maar is dat niet raar? Ze hoort wat zacht gesnurk achter zich. Hem maakt het duidelijk niets uit.

Diana loopt terug naar huis. Ze weet niet goed wat ze van deze avond moet vinden. Natuurlijk,  het was spannend, en op sommige momenten ook heel leuk. Maar nu is ze wat somber; ze mist Nicolai. Hopelijk is Jopie nog wakker, dan kunnen ze het erover hebben. Diana duwt de voordeur open. Jopie is inderdaad wakker. Ze zit in de woonkamer, innig verstrengeld met Thierry.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)