Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

U-raad kritisch over tussenrapportage strategisch plan

U-raad kritisch over tussenrapportage strategisch plan

Photographer:Fotograaf:

Kaboompics.com via Pexels

MAASTRICHT. Een te positieve benadering en vooral: veel te weinig aandacht voor de werkdruk van het personeel. De universiteitsraad is kritisch over de tussenrapportage van het strategisch plan van de Universiteit Maastricht, dat afgelopen week werd besproken tijdens een commissievergadering van de U-raad.

Het plan loopt van 2017 tot en met het eind van 2021. De tussenrapportage beschrijft wat er tot dusverre van de plannen terecht is gekomen. Heel veel, valt er in het document te lezen. Actiepunten zijn of bereikt of al een eind op weg. Zo is het aantal (digitale) uitwisselingsmogelijkheden in het buitenland voor zowel studenten als medewerkers gegroeid en is er een centrum voor employability opgezet dat met workshops en loopbaanbegeleiding deelnemers voorbereidt op de arbeidsmarkt. “Maar wat is er niet gelukt? Is er ook iets misgegaan?”, wil de raad weten. Commissievoorzitter Luc van Galen: “Dit is wel een heel positieve benadering.”

De UM wil gezonde medewerkers, een goede balans tussen werk en privé, en bovenal gaat de universiteit haar best doen om de werkdruk te verlagen, staat er in het plan. Geen woord erover in de tussenrapportage. “We klagen er al jaren over, maar er is nog niets veranderd”, zegt Kim Kuypers, raadslid namens het wetenschappelijk personeel (WP). “We werken hard, maken veel overuren en er is geen tijd om deze op te nemen.” En niet alleen bij de onderzoekers is de werkdruk hoog, ook het ondersteunend en beheerspersoneel (OBP) heeft het zwaar, zegt raadslid Pia Harbers. “Met name de OBP’ers die direct te maken hebben (gehad) met de corona- en cybercrisis.”

Ook in de commissie onderzoek en onderwijs van de U-raad kwam de hoge werkdruk ter sprake. Mark Govers, raadslid namens het WP, waarschuwt dat de switch naar online onderwijs voor de zomer en het hybride onderwijs dit academisch jaar veel van docenten vraagt: “Mensen raken uitgeput. Ik maak me grote zorgen over de (mentale) gezondheid van mensen als dit nog langer zo doorgaat. Op een gegeven moment is het te veel.”

Collegevoorzitter Martin Paul snapt de frustratie. “Die is er bij het college ook. Er zijn miljoenen geïnvesteerd in het verlichten van de werkdruk, maar het blijkt moeilijk om die daadwerkelijk te verlagen.” Paul belooft het thema hoger op de prioriteitenlijst te zetten in de komende periode. Rector Rianne Letschert zegt trots te zijn op de flexibiliteit en kracht die het personeel heeft getoond de afgelopen maanden, maar dat ze zich ook moeten realiseren dat ze “blij” moeten zijn dat ze “in een sector werken waarin er nog werk is en ze salaris ontvangen. Veel mensen in andere beroepsgroepen zijn hun baan de afgelopen maanden verloren.” Een oplossing van de rector om wat rust in de agenda te creëren: “Kijk eens goed naar welk werk er echt moet gebeuren en accepteer dat je niet zo productief bent als voor de coronacrisis.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)