Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vanaf donderdag 15 oktober: dragen mondkapje in UM-gebouwen verplicht

Vanaf donderdag 15 oktober: dragen mondkapje in UM-gebouwen verplicht

Photographer:Fotograaf:

Simone Golob

MAASTRICHT. Vanaf morgen, donderdag 15 oktober, moeten alle medewerkers en studenten een mondkapje dragen in de gebouwen van de UM. Onder het motto: loop je of sta je, dan moet het mondkapje op, zit je, dan mag het af.

Het is een van de maatregelen die het college van bestuur heeft genomen nadat premier Rutte dinsdagavond een gedeeltelijke lockdown afkondigde: zo gaat onder andere de horeca dicht, is  alcoholverkoop na 20.00 uur verboden en mogen er maximaal dertig personen in openbare ruimtes samenkomen. Deze regels gelden voor minimaal vier weken.

De universitaire mondkapjesmaatregel is niet vrijblijvend. Vanaf komende maandag 19 oktober gaat de UM “strikt toezien” op de naleving, zo staat in de jongste update over corona. Het is nog niet duidelijk welke sancties er volgen als iemand weigert er een op te zetten. Daar gaat de UM nog naar kijken, aldus woordvoerder Fons Elbersen.

Tentamens

De onderwijssector is uitgezonderd van de meeste maatregelen en daarom gaan de onderwijsgroepen, practica en colleges aan de UM ‘gewoon’ door: op de campus als het kan, online als het moet. Steeds met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen. Ook de geplande tentamens - het onderwijs is vrijgesteld van de dertig personen norm - komen niet in de knel, de toetsweek blijft zoals die is. Dus ook de tentamens met vierhonderd studenten (normaal 1800) in het Mecc.

Promoties

Er gaat géén streep door promotieplechtigheden, oraties en afstudeerbijeenkomsten op locatie, maar het aantal bezoekers is beperkt tot maximaal dertig personen, uiteraard op 1,5 meter afstand van elkaar. “Reeds geplande promoties kunnen niet worden uitgesteld, de universiteit wil zo een stuwmeer in 2021 te voorkomen”, zegt Elbersen.

Thuiswerken blijft, net zoals het al was, de regel. Vergaderen - en dat is wel nieuw - met vijf of meer personen moet digitaal. Wordt er in de UM-gebouwen vergaderd, dan kan dat met maximaal vier mensen.

UM Sport

Wat betreft UM Sport: er kan nog gesport worden zolang de 1,5 meter afstand gewaarborgd is en de groep niet groter is dan vier personen, binnen en buiten.  Groepslessen en teamsport met meer mensen komen te vervallen. Competities zijn afgelast. UM Sport zal op korte termijn bekend maken welke activiteiten door zullen gaan.  

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)